Protetică Dentară

Programează o vizită în cabinetul nostru și scapă de problemele dentare care îți pot afecta încrederea de sine!

Ce înseamnă protetica dentară?

Protetica dentară este o specialitate stomatologică care se ocupă cu restaurarea estetică și funcțională a dinților deteriorați sau lipsă. Aceasta include folosirea de fațete dentare, coroane, punți și incrustații pentru a îmbunătăți aspectul și funcția dentiției.

Cu o experiență vastă, materiale de înaltă calitate și tehnologie de ultimă generație, reușim să redăm frumusețea zâmbetului tău în doar câteva săptămâni, fără disconfort sau durere. 

Before After lucrare zirconiu 384 beforelucrare zirconiu 384 after

Ce implică tratamentul protetic dentar?

În termeni simpli, un tratament protetic are rolul de a reda funcțiile danturii care au fost afectate ca urmare a pierderii unuia sau mai multor dinți. Prin montarea de lucrări protetice, fixe sau mobile, dentiția este restaurată și te vei putea bucura din nou de un zâmbet estetic și funcțional. 

La Implant Studio avem grijă de sănătatea ta orală și te așteptăm cu o gamă variată de servicii protetice. Dinții lipsă sau deteriorați nu mai reprezintă acum o problemă datorită soluțiilor pe care ți le oferim pentru o restaurare completă sau parțială a danturii. 

caz fast and fixed

Principalele tipuri de lucrări protetice

Există mai multe soluții prin care dinții afectați pot fi înlocuiți, iar acestea se aleg în funcție de gravitatea problemei, de estetica dorită, dar și de nivelul de durabilitate dorit. Îți oferim posibilitatea de a repara un dinte deteriorat, de a-l trata și înfrumuseța sau de a-l înlocui complet, în așa fel încât rezultatul final să fie satisfăcător pe toate planurile.

Fațetele dentare sunt la ora actuală cea mai nouă soluție de protetică dentară care te ajută să obții în scurt timp zâmbetul mult visat. Acestea sunt lucrări dentare individuale, rezistente și durabile, realizate din fibre fine de porțelan, care au puterea să schimbe complet aspectul dinților pe care sunt aplicate. Sunt ideale pentru situațiile în care:

  • nu ești mulțumit de nuanța naturală a dinților, ori te confrunți cu pete și discolorații; 
  • pentru a reda o formă armonioasă dinților mici și inegali;
  • în cazul dinților afectați de carii și demineralizări;
  • pentru a reduce distanța dintre dinți sau a masca fracturi, abraziuni, striații etc.

Coroanele dentare, pe dinte sau pe implant, sunt greu de diferențiat de dinții naturali datorită materialelor utilizate care imită perfect culoarea, transluciditatea și forma acestora. Realizate din zirconiu sau din ceramică, acestea pot fi utilizate fie pentru a reconsolida coroana unui dinte foarte afectat, fie pentru a-i înlocui pe cei lipsă. Se recomandă în cazul:

  • dinților foarte afectați de carii sau fracturi;
  • dinților care au suferit tratamente radiculare;
  • procedurilor de montare a implanturilor dentare.

Puntea dentară este utilizată în situațiile în care există unul sau mai mulți dinți lipsă, fiind alternativa la implant mai accesibilă din punct de vedere financiar. Durabilitatea, rezistența, prețul accesibil și camuflarea perfectă cu restul dinților sunt câteva dintre principalele avantaje pentru care merită să optezi pentru o astfel de soluție. Este una dintre cele mai versatile și eficiente soluții de protetică dentară, iar condiția principală pentru a putea fi efectuată este prezența unor dinți restanți pentru a servi drept structuri de legătură și susținere a protezei.

Incrustațiile dentare se folosesc în momentul în care dintele a suferit traumatisme, tratament endodontic sau este afectat de carii, ajutând la restaurarea părții deteriorate. Este o soluție foarte estetică și durabilă, fiind excelentă pentru cazurile în care gradul de deteriorare al dintelui nu este suficient de mare pentru a se impune montarea unei coroane dentare.

protetica dentara

Beneficiile proteticii dentare

Dinții lipsă te pot afecta atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional, sănătatea orală fiind pusă în pericol. Prin apelarea la proceduri de protetică zâmbetul și aspectul feței se îmbunătățesc, recăpătând un aer mult mai tânăr. De asemenea, funcția masticatorie este restaurată, durerea și disconfortul fiind eliminate. Obții o dantură completă, durabilă și rezistentă, în schimbul unor costuri foarte avantajoase, într-un timp foarte scurt, cu minim de disconfort.

Proceduri de pregătire pentru tratamentul protetic

Procesul de protezare este unul complex care necesită diferite etape de pregătire care garantează reușita tratamentului. În urma consultului, a stabilirii diagnosticului și a excluderii unor afecțiuni medicale, urmează efectuarea investigațiilor radiologice și 3D, prin intermediul scanner-ului intraoral, prin care se vor stabili toți pașii ce trebuie urmați până când zâmbetul perfect va fi obținut. Planul de lucru diferă de la caz la caz, însă pentru mai multe detalii, nu ezita să stabilești chiar acum o programare:

coroana zirconiu pe implant

Cât durează rezultatele unui tratament protetic dentar

Soluțiile de protetică dentară oferite la Implant Studio garantează o durabilitate de peste 10-15 ani, atât timp cât ții cont de recomandările primite în cabinet, menții o igienă optimă și te prezinți periodic pentru controale de rutină.

Coroana pe implant

Prețuri pentru tratamentele de protetică dentară

Prețul pentru o lucrare protetică variază de la caz la caz, în funcție de nevoile și preferințele tale. Acesta se poate stabili concret abia în urma unui consult amănunțit, însă, pentru mai multe detalii, te rugăm să consulți lista de prețuri pentru fiecare specializare în parte:

Echipa de specialiști în protetică dentară

Pentru o lucrare protetică de succes este necesară implicarea mai multor ramuri stomatologice, iar la implant Studio ai toți specialiștii de care ai nevoie în același loc.

Medic specialist protetică dentară

Dr. Al Kebsi Ashraf

Medic specialist chirurgie dento-alveolară, Implantologie și augmentări osoase

Asistent medical stomatologie

Asistent medical stomatologie

Programează-te acum la Implant Studio!

Completaţi formularul şi noi vă contactăm în cel mai scurt timp.

Puteți face programare și telefonic sau prin WhatsApp la numărul 0755.900.009

Implant Studio Logo

Întrebări frecvente despre protetica dentară

Îți propunem lucrări protetice realizate din materiale estetice și foarte rezistente, precum zirconiul, porțelanul și ceramica, care imită perfect dinții naturali și prezintă un nivel ridicat de biocompatibilitate pentru ca organismul tău să accepte cât mai ușor noii dinți.

Pentru a te bucura cât mai mult timp de funcționalitatea și aspectul noii tale lucrări, este important să îi acorzi la fel de multă grijă ca dinților naturali. Periajul de două ori pe zi, evitarea pastelor foarte abrazive, igienizarea profesională periodică și controalele de rutină sunt principalele responsabilități ale tale.

În cadrul consultației se va stabili cu exactitate perioada de lucru până la rezultatul final, în funcție de tipul de lucrare aleasă, dar și de alte probleme dentare ce trebuie rezolvate inițial. Astfel, pentru punerea în practică a tratamentului poate fi nevoie de la o zi, până la câteva săptămâni. 

Către WhatsApp
1
Suntem aici dacă ai nevoie de ajutor!
Implant Studio
Bună ziua!
Bine aţi venit la Implant Studio!
Spuneți-ne cu ce vă putem ajuta și noi vă raspundem în cel mai scurt timp