Protetică

Coroană Dentară

Dinții lipsă sau foarte cariați reprezintă o problemă frecventă care are un impact major asupra sănătății generale și a încrederii în sine. La Implant Studio îți oferim o soluție foarte rapidă și eficientă de rezolvare a unor astfel de situații: lucrările de protetică dentară. Prin îmbrăcarea dinților cu coroane dentare obții un aspect plăcut și funcționalitate ridicată pentru toți dinții afectați. Programează acum o vizită în cabinetul nostru și descoperă care sunt tipurile de coroane dentare potrivite pentru tine!

Image-32

Ce este o coroană dentară?

Coroana dentară este un tip de restaurare dentară care îmbracă complet un dinte sau implant, restabilind forma, dimensiunea, forța și aspectul estetic al acestuia. Este o opțiune ideală pentru dinții care au fost deteriorați sau distruși de carii sau traumatisme. Montarea unei coronițe pe dinte este deopotrivă o soluție practică și estetică, îndeplinind toate funcțiile unui dinte sănătos, fiind dificilă diferențierea acesteia de cei naturali.

Image-2
Recomandări

Când se recomandă o coroană dentară?

Optarea pentru o coroană dentară în vederea înlocuirii sau reparării dinților afectați este o soluție ideală pentru oricine își dorește o restaurare dentară rapidă și sigură. În funcție de materialul din care este realizată și modalitatea de montare, o coroană pentru dinți reușește să restabilească armonia dentară și să te ajute să scapi complet de durere sau disconfort.
Coroanele dentare se utilizează și în cazurile în care apelezi la implanturi pentru a umple spațiile lăsate de dinții pierduți din diverse cauze. În acest caz, fixarea coroanei se face pe un bont protetic care se alege în funcție de nevoile tale, dar și de condiția osului sau a gingiei.
Coroane dentare

Tipuri de coroane dentare

Ne dorim să îți venim în ajutor cu soluții adaptate nevoilor tale. Tocmai de acceea îți propunem diferite variante de coroane pentru dinți dintre care să alegi în funcție de problema cu care te confrunți, de aspectul pe care vrei să îl obții, de durabilitate, dar și de cost.

Coroana dentară ceramică EMAX

Coroanele ceramice sau integral ceramice sunt cea mai estetică variantă dintre toate cele existente, dar cu o rezistență generală mai redusă, fiind potrivită pentru lucrări dentare de maxim trei dinți consecutivi.

Coroana dentară din zirconiu

Zirconiul este un material care a inovat domeniul proteticii dentare datorită rezistenței și durabilității de care dă dovadă, dar și a biocompatibilității ridicate. Totodată, este o opțiune foarte plăcută din punct de vedere estetic, imitând dinții naturali atât ca nuanță și transluciditate, cât și ca formă.

Coroana din compozit

Compozitul este un material utilizat cu precădere pentru realizarea obturațiilor și reconstucțiilor dentare minore, având un grad de rezistență mediu. Cu toate acestea, este cea mai ieftină variantă disponibilă la ora actuală, fiind ideală în cazul problemelor dentare neprevăzute.

Coroana dentară provizorie acrilică/PMMA

Înainte de fixarea coroanei dentare permanente, ai la dispoziție o perioadă de test cu o variantă provizorie, din acril, care arată și se simte la fel ca varianta finală. Rolul acestora este de a stabili o compatibilitate ridicată și de a te convinge că fiecare detaliu este așa cum ți-ai dorit din punct de vedere estetic și funcțional.
Dorești să obții zâmbetul ideal? Contactează-ne acum!
Implant Studio Team
Prețuri

Ce preț are o coroană dentară?

Costul final pentru o coroană dentară depinde de la caz la caz, în funcție de complexitate, nevoi personale, aspectul dorit etc. Asta înseamnă că un preț final se poate determina în urma stabilirii planului de tratament, iar pentru mai multe detalii, te rugăm să consulți lista de preturi pentru coroane dentare.

Coroană zirconiu One Smile

1150 RON

Image-Prices

De ce să alegi Implant Studio pentru coroana ta dentară?

Implant Studio este locul în care tehnologia și profesionalismul se îmbină în servicii excelente de protetică dentară. Dacă îți dorești să montezi coroane dentare în București, să ai garanția unei lucrări de calitate, fără durere, te așteptăm la o consultație pentru a stabili planul de tratament și a te convinge că fobia de stomatolog poate fi înfrântă. Utilizăm doar materiale de înaltă calitate, tehnologii inovative și metode de lucru non-invazive tocmai pentru ca fiecare lucrare să fie finalizată în ce mai scurt timp, fără disconfort. În câteva ședințe te bucuri de noua ta dantură de care te poți bucura încă din prima zi și care te va însoți ani la rând pentru a-ți asigura zâmbetul perfect.

Before & After

Rezultatele muncii noastre

1Before1After
Before
After

Abraziuni dentare accentuate ca urmare a bruxismului, sensibilitate dentară crescută și o scădere a rezistenței smalțului în anumite zone. Cauza? O mușcătura incorectă, instabilă și dezechilibrată.

Corectarea, echilibrarea mușcăturii șsi refacerea dinților abrazați

 • gutieră pentru relaxarea și poziționarea corectă a articulației temporo-mandibulare
 • aparate dentare fixe pentru corectarea mușcăturii
 • refacerea dinților abrazați prin lucrări protetice pentru a susține noua mușcătură


Pe lângă componenta funcțională a tratamentului, exigențele estetice ale pacientei au fost îndeplinite prin alinierea perfectă a dinților, restabilirea curbei zâmbetului, coroane de zirconiu în zonele laterale și fațete din zirconiu în zona frontală.

Multiple resturi radiculare compromise la arcada maxilară după pierderea unei lucrări protetice vechi, cu multiple infecții la nivelul rădăcinilor și lipsa dinților din zona posterioară de la mandibulă.

Restaurarea arcadei maxilare cu o dantură fixă, pacientul având dificultate la masticație și vorbire. Pacientul își dorește să poată zâmbi și mânca din nou.

Maxilar: extracția resturilor radiculare, cu eliminarea focarelor infecțioase, spălături cu soluții antiseptice, tratament laser pentru dezinfectarea țesutului osos și inserarea a 6x implanturi. Imediat după interventie s-a realizat o scanare digitală pe baza căreia am realizat o lucrare provizorie de lungă durată până a doua zi.

După 24 ore pacientul a plecat din clinică cu dantura fixă provizorie, iar câteva luni mai tărziu, s-a realizat și lucrarea de lungă durată, cu o structură de Titan și dinți din compozit, lucrarea fiind foarte ușoară, confortabilă și cu o estetică deosebită, astfel că pacientul se poate bucura de o alimentație normală, ca și cum ar avea dinții lui naturali.

Pentru mandibulă, s-au inserat 3 implanturi pentru a înlocui dinții pierduți, tratamentul și reconstrucția dinților afectați de carii profunde, și în final, restaurarea finală a acestora cu coroane din zirconiu.

2Before2After
Before
After
3Before3After
Before
After

Lucrare protetică veche fracturată și căzută. Carii profunde și inflamații gingivale pe dinții de sub lucrare.

Eliminarea proceselor infecțioase, reconstrucția dinților distruși, igienizare profundă pentru tratarea inflamațiilor gingivale și restaurarea dinților.

Tratamente de canal a celor 3x dinți, obturații de canal realizate cu bioceramică.

Reconstrucție cu fibră de sticlă și compozit

Realizarea unor coroane individuale din Zirconiu, la culoarea dinților vecini.

Am reușit în acest caz să restaurăm complet funcționalitatea, masticația fiind eficientă, fără dureri, fără
disconfort, iar soluția bazată pe coroane dentare oferă o bună rezistență și stabilitate în timp.

Lucrare protetică veche la maxilar, inflamații gingivale, carii ale dinților de sub lucrări și acumulări de placă bacteriană din cauza retracțiilor gingivale.
La mandibulă doar 6 dinți restanți afectați parodontal.

Eliminarea lucrărilor vechi și a surselor de infecții și bacterii urmată de restaurarea zonelor edentate (fără dinți).

 • Eliminarea lucrărilor vechi, tratamente de canal, obturații (plombe) și tratament parodontal.
 • Punți dentare din zirconiu la maxilar.
 • Extracția dinților afectați de la mandibulă și inserarea a 4 implanturi dentare.
 • Lucrare provizorie fixă pe implanturi în 24 ore.
 • Lucrare definitivă din titan + dinți individuali de zirconiu.
6Before6After
Before
After
7Before7After
Before
After

Dinți multipli irecuperabili datorită proceselor carioase în zonele laterale, multiple procese carioase pe dinții frontali, dinți migrați și mușcătură dezechilibrată și nefuncțională.

Eliminarea rădăcinilor compromise și a infecțiilor subiacente, restaurarea unei mușcături corecte în zonele laterale prin tratament multidisplinar ortodontic și implanto-protetic și eliminarea proceselor carioase.

 • Obturații (plombe) coronare și tratamente de canal.
 • Extracția rădăcinilor irecuperabile.
 • Adiție osoasă și inserarea unui număr total de 7 implanturi dentare.
 • Tracțiunea caninului maxilar de pe partea sângă cu ajutorul unui ortoimplant, pentru a putea realiza o reconstrucție corectă a acesturi, deoarece caria profundă indica extracția acestuia.
 • Lucrări protetice din zirconiu pe dinți și implanturi. 


Rezultatul final include o mușcătură stabilă, echilibrată, pacientul beneficiază de o masticația corectă și poate zâmbi cu încredere.

Boală parodontală agresivă de cauză bacteriană, cunoscută și sub denumirea de „parodontoză”, cu mobilitate crescută a dinților, astfel că aceștia nu mai pot fi salvați.

Reabilitare orală completă a ambelor arcade cu dantură fixă.

 • Extracția dinților irecuperabili și tratament cu laser a zonelor inflamate.
 • Inserarea a 6 implanturi dentare la maxilar și 4 implanturi dentare la mandibulă (Fast & Fixed).
 • Lucrări provizorii fixe realizate în 24 de ore.
 • Lucrări definitive realizate după 4 luni, pe o structură de bioHPP și dinți individuali din zirconiu.
 • Obiectivele au fost îndeplinite din punct de vedere funcțional și al sănătății, iar dorințele pacientei din punct de vedere estetic și funcțional au fost obținute.
8Before8After
Before
After
9Before9After
Before
After

Canin inclus

Refacerea esteticii afectată de lipsa dintelui de pe arcară

 • implant dentar în zona caninului lipsă
 • Coroană din zirconiu înșurubată pe implant
10Before10After
Before
After
11Before11After
Before
After

Diastemă (strungăreață) în zona frontală, uzură neregulată a dinților.

Restaurare estetică cu închiderea spațiilor dintre dinți și o culoare mai albă a zâmbetului.

Fațete din zirconiu maxilar și mandibulă

Lucrări protetice vechi cu multiple carii profunde și infecții ale dinților de sub acestea.

Tratamentul infecțiilor dentare și reabilitarea protetică corectă.

– îndepărtarea lucrărilor vechi
– tratamente endodontice
– reconstrucția bonturilor
– lucrări definitive din zirconiu

13Before13After
Before
After
Despre noi

Echipa Implant Studio București

Implant Studio este un cabinet stomatologic din București care pune mare accent pe performanță și gradul de satisfacție al pacienților. Drept urmare, din echipa noastră fac parte medici specialiști cu pregătire și specializate pe fiecare dintre domeniile pe care activăm în așa fel încât fiecare problemă să fie abordată de către specialistul responsabil.
Echipa Implant Studio
Contact

Solicită o programare la clinica stomatologică Implant Studio!

Dacă îți dorești o programare sau mai multe detalii pentru oricare dintre serviciile oferite, te invităm să completezi formularul

  FAQ

  Întrebări frecvente despre coroane dentare

  Numărul de vizite în cabinet diferă de la caz la caz în funcție de tipul de coroană dorit, dar și alte probleme cu care te confrunți. Prima vizită include consultul și realizarea planului de tratament, moment în care se poate realiza și modelul de studiu și pregătirea dintelui natural. La următoarea vizită se va monta coroana provizorie, iar după alte câteva săptămâni te vei prezenta din nou pentru aplicarea celei definitive.

  Coroana dentară odată cimentată va funcționa exact ca un dinte natural, fără să simți diferența. Totuși, pentru a asigura o adaptare cât mai bună și sigură, este recomandat să aștepți câteva ore până la prima masă de la momentul montării.

  La Implant Studio utilizăm doar materiale de înaltă calitate ceea ce reduce riscul de deteriorare a coroanei. Totuși, în cazurile extrem de rare în care întâmpini astfel de probleme, te așteptăm în cabinet pentru a stabili împreună soluția optimă de refacere coroane dentare.

  Testimoniale

  Ce spun pacienții despre serviciile noastre stomatologice

  Mihaela Frangulea
  Mihaela Frangulea
  Recomand Implant Studio. Am ajuns la Dr Silviu pentru o problema la implant și s-a rezolvat imediat. Fără dureri si super profesionalism!
  Ioana Pri.
  Ioana Pri.
  Implant Studio provided an exceptional dental experience. The staff is particularly kind and with great care towards the patient. The clinic has a modern technology, the cleanliness is exemplary, the procedures are carried out gently and professionally. Congratulations, keep up the excellent work you do!
  Catalina Stoica
  Catalina Stoica
  Ce privilegiu sa fiu tratata la superlativ. Sa descopar atata profesionalism, minutiozitate, rigurozitate, empatie si... totul orientat catre pacient..., perfectiune, arta... in persoana medicilor! Ce e si mai uimitor este ca ti se demonteaza orice mit legat de durerea si frica de stomatolog, incredibil!
  Andreea Farcas
  Andreea Farcas
  O clinica foarte profesionala, am facut tratament de canal la dl. doctor Briahna Silviu si totul a decurs foarte bine. Dl. doctor are foarte multa rabdare, explica totul foarte bine pe intelesul oricui si are o mana foarte usoara, nu am simtit nimic nici la anestezie, iar eu am frica de dentist de mica. Recomand!
  Elena Tanase
  Elena Tanase
  Oameni minunați și profesioniști! Comunicativi și transparenți. Recomand cu toată încrederea.
  Raluca Potlog
  Raluca Potlog
  O echipa de doctori minunata! Mi-a plăcut faptul că mi s-au oferit mai multe variante pentru tratament,am putut astfel sa pun toate întrebările care mă puteau lămuri pentru a lua cea mai buna decizie referitoare la un plan de tratament care sa îmi asigure o lucrare sigură și funcțională pe un termen cat mai lung. Personal empatic și dedicat,atent la nevoile pacienților. Recomand cu toată încrederea !
  Alexandru Agarici
  Alexandru Agarici
  Recomand! Asta vine din partea unui fricos de dentiști 😁 Nicio durere, multă empatie și profesionalism.
  Anca Duta
  Anca Duta
  Atmosfera relaxanta,oameni calzi si medici profesionisti!