Programează o vizită în cabinetul nostru și scapă de problemele dentare care îți pot afecta încrederea de sine!

Coroana Dentara

Dinții lipsă sau foarte cariați reprezintă o problemă frecventă care are un impact major asupra sănătății generale și a încrederii în sine. La Implant Studio îți oferim o soluție foarte rapidă și eficientă de rezolvare a unor astfel de situații: lucrările de protetică dentară. Prin îmbrăcarea dinților cu coroane dentare obții un aspect plăcut și funcționalitate ridicată pentru toți dinții afectați. Programează acum o vizită în cabinetul nostru și descoperă care sunt tipurile de coroane dentare potrivite pentru tine!

Before After lucrare zirconiu 384 beforelucrare zirconiu 384 after

Ce este o coroană dentară?

Coroana dentară este un tip de restaurare dentară care îmbracă complet un dinte sau implant, restabilind forma, dimensiunea, forța și aspectul estetic al acestuia. Este o opțiune ideală pentru dinții care au fost deteriorați sau distruși de carii sau traumatisme. Montarea unei coronițe pe dinte este deopotrivă o soluție practică și estetică, îndeplinind toate funcțiile unui dinte sănătos, fiind dificilă diferențierea acesteia de cei naturali.

coroana zirconiu pe implant

Când se recomandă o coroană dentară?

Optarea pentru o coroană dentară în vederea înlocuirii sau reparării dinților afectați este o soluție ideală pentru oricine își dorește o restaurare dentară rapidă și sigură. În funcție de materialul din care este realizată și modalitatea de montare, o coroană pentru dinți reușește să restabilească armonia dentară și să te ajute să scapi complet de durere sau disconfort.

Coroanele dentare se utilizează și în cazurile în care apelezi la implanturi pentru a umple spațiile lăsate de dinții pierduți din diverse cauze. În acest caz, fixarea coroanei se face pe un bont protetic care se alege în funcție de nevoile tale, dar și de condiția osului sau a gingiei.

Before After Coroana integral ceramica emax after

Tipuri de coroane dentare

Ne dorim să îți venim în ajutor cu soluții adaptate nevoilor tale. Tocmai de acceea îți propunem diferite variante de coroane pentru dinți dintre care să alegi în funcție de problema cu care te confrunți, de aspectul pe care vrei să îl obții, de durabilitate, dar și de cost.

Fațetele dentare sunt la ora actuală cea mai nouă soluție de protetică dentară care te ajută să obții în scurt timp zâmbetul mult visat. Acestea sunt lucrări dentare individuale, rezistente și durabile, realizate din fibre fine de porțelan, care au puterea să schimbe complet aspectul dinților pe care sunt aplicate. Sunt ideale pentru situațiile în care:

  • nu ești mulțumit de nuanța naturală a dinților, ori te confrunți cu pete și discolorații; 
  • pentru a reda o formă armonioasă dinților mici și inegali;
  • în cazul dinților afectați de carii și demineralizări;
  • pentru a reduce distanța dintre dinți sau a masca fracturi, abraziuni, striații etc.

Coroanele dentare, pe dinte sau pe implant, sunt greu de diferențiat de dinții naturali datorită materialelor utilizate care imită perfect culoarea, transluciditatea și forma acestora. Realizate din zirconiu sau din ceramică, acestea pot fi utilizate fie pentru a reconsolida coroana unui dinte foarte afectat, fie pentru a-i înlocui pe cei lipsă. Se recomandă în cazul:

  • dinților foarte afectați de carii sau fracturi;
  • dinților care au suferit tratamente radiculare;
  • procedurilor de montare a implanturilor dentare.

Alte coroane dentare

Coroana din compozit

Compozitul este un material utilizat cu precădere pentru realizarea obturațiilor și reconstucțiilor dentare minore, având un grad de rezistență mediu. Cu toate acestea, este cea mai ieftină variantă disponibilă la ora actuală, fiind ideală în cazul problemelor dentare neprevăzute.

Coroana dentară provizorie acrilică/PMMA

Înainte de fixarea coroanei dentare permanente, ai la dispoziție o perioadă de test cu o variantă provizorie, din acril, care arată și se simte la fel ca varianta finală. Rolul acestora este de a stabili o compatibilitate ridicată și de a te convinge că fiecare detaliu este așa cum ți-ai dorit din punct de vedere estetic și funcțional.

Care este durata de viață a unei coroane dentare?

Durabilitatea unei coronițe dentare este dată de materialul din care este realizată, dar și de grija alocată din momentul în care a fost montată. Variantele ceramice sau din zirconiu pot depăși chiar și pragul de 15 ani dacă asiguri o igienă zilnică corespunzătoare și te prezinți mereu la controalele stomatologice periodice.

Ce preț are o coroană dentară?

Costul final pentru o lucrare dentară depinde de la caz la caz, în funcție de complexitate, nevoi personale, aspectul dorit etc. Asta înseamnă că un preț final se poate determina în urma stabilirii planului de tratament, iar pentru mai multe detalii, te rugăm să consulți lista de prețuri pentru coroane dentare:

scanare intraorala digitala

De ce să alegi Implant Studio pentru coroana ta dentară?

Implant Studio este locul în care tehnologia și profesionalismul se îmbină în servicii excelente de protetică dentară. Dacă îți dorești să montezi coroane dentare în București, să ai garanția unei lucrări de calitate, fără durere, te așteptăm la o consultație pentru a stabili planul de tratament și a te convinge că fobia de stomatolog poate fi înfrântă. Utilizăm doar materiale de înaltă calitate, tehnologii inovative și metode de lucru non-invazive tocmai pentru ca fiecare lucrare să fie finalizată în ce mai scurt timp, fără disconfort. În câteva ședințe te bucuri de noua ta dantură de care te poți bucura încă din prima zi și care te va însoți ani la rând pentru a-ți asigura zâmbetul perfect.

Programează-te acum la Implant Studio!

Dacă îți dorești să colaborăm pentru refacerea zâmbetului tău, completează formularul online sau apelează numărul de telefon afișat și fă o programare în cabinet. Acesta este primul pas către un zâmbet mai puternic și mai sănătos care să îți redea încrederea în tine!

Contact telefonic sau WhatsApp la numărul 0755.900.009

Implant Studio Logo

Întrebări frecvente despre coroane dentare

Numărul de vizite în cabinet diferă de la caz la caz în funcție de tipul de coroană dorit, dar și alte probleme cu care te confrunți. Prima vizită include consultul și realizarea planului de tratament, moment în care se poate realiza și modelul de studiu și pregătirea dintelui natural. La următoarea vizită se va monta coroana provizorie, iar după alte câteva săptămâni te vei prezenta din nou pentru aplicarea celei definitive. 

Coroana dentară odată cimentată va funcționa exact ca un dinte natural, fără să simți diferența. Totuși, pentru a asigura o adaptare cât mai bună și sigură, este recomandat să aștepți câteva ore până la prima masă de la momentul montării.

La Implant Studio utilizăm doar materiale de înaltă calitate ceea ce reduce riscul de deteriorare a coroanei. Totuși, în cazurile extrem de rare în care întâmpini astfel de probleme, te așteptăm în cabinet pentru a stabili împreună soluția optimă de refacere coroane dentare.

Către WhatsApp
1
Suntem aici dacă ai nevoie de ajutor!
Implant Studio
Bună ziua!
Bine aţi venit la Implant Studio!
Spuneți-ne cu ce vă putem ajuta și noi vă raspundem în cel mai scurt timp