Aparat Dentar Safir
Alege aparatele dentare safir, disponibile la Implant Studio! Programează-te chiar acum pentru un zâmbet strălucitor!
Ce este un aparat dentar safir?
Aparatele dentare sunt dispozitive ortodontice care ajută la alinierea estetică și funcțională a dinților, iar, în funcție de nevoile și preferințele pacientului, acestea pot fi realizate din diferite materiale. Toate au principii de funcționare similare, diferențele observându-se în ceea ce privește nivelul forței aplicate asupra dinților, dar mai ales la nivel estetic. Astfel, aparatele dentare din safir sunt considerate a fi cea mai estetică soluție disponibilă și au apărut ca o alternativă la aparatul metalic pentru a facilita tratamentul pentru cei care sunt îngrijorați de aspect. Brackeții sunt realizați din safir, un material dur, aproape translucid, care odată aplicați pe dinți sunt foarte puțini sesizabili, fiind o soluție discretă, aspectuoasă deoarece fiecare piatră de safir aplicată pe dinte este similară bijuteriilor dentare.
Ce avantaje aduce purtarea unui aparat dentar din safir?
Fiecare soluție de tratament propune propriile avantaje și contraindicații, detalii despre care trebuie să discuți pe larg cu medicul tău pentru a lua o decizie cât mai corectă în raport cu nevoile tale clinice. Cu toate acestea, dacă iei în considerare montarea unui aparat dentar din safir, iată care sunt principalele avantaje de care te vei bucura pe tot parcursul tratamentului:
- Brackeții sunt transparenți și pot fi observați doar de aproape, ceea ce îi face o soluție estetică și discretă;
- Spre deosebire de tratamentele invizibile cu gutiere, aparatele din safir sunt mai accesibile din punct de vedere financiar;
- Safirul își păstrează culoarea și forma intacte pe tot parcursul tratamentului și fiecare bracket este aplicat individual pe dinte asemenea unei bijuterii;
- Este o soluție de tratament potrivită pentru pacienți de toate vârstele;
- După diamant, safirul este al doilea cel mai dur material nemetalic;
- Ajută la alinierea rapidă a dinților și la corectarea mușcăturii, fără să provoace dureri sau disconfort.
Cât costă un aparat dentar safir?
Costul unui aparat dentar safir este de 3700 LEI per arcadă, dar costul total al tratamentului poate să difere în funcție de complexitate, de durată și solicitările pacientului, îar pentru a-ți fi mai ușor să iei o decizie te invităm să consulți lista generală de prețuri
Aparat fix estetic convențional /arcadă
3900 RON
Butoni estetici per dinte
100 RON
Cum se îngrijește un aparat ortodontic safir?
Recomandările de îngrijire ale aparatelor dentare sunt aceleași indiferent de materialul din care sunt realizate, ceea ce înseamnă că acest aspect nu ar trebui să influențeze decizia pacientului. Igiena corespunzătoare, vizitele regulate la cabinet și anumite restricții alimentare sunt principalele lucruri de care trebuie să ții cont dacă îți dorești ca aparatul tău să se mențină în stare perfectă și să obții zâmbetul mult dorit în momentul îndepărtării acestuia. Cu alte cuvinte, pentru un aspect plăcut și pentru a menține sănătatea dinților pe parcursul tratamentului este recomandat:
- Periajul dinților după fiecare masă;
- Folosirea aței dentare și a dușului bucal;
- Curățarea brackeților și a spațiilor greu accesibile cu periuțe interdentare;
- Evitarea alimentelor dure care ar putea provoca desprinderea brackeților;
- Evitarea alimentelor lipicioase, foarte fierbinți sau a celor pigmentate;
- Efectuarea controalelor lunare cu regularitate pentru a nu prelungi inutil tratamentul.
Ce diferențe sunt între aparatele dentare safir și cele metalice?
Deși sunt două dispozitive de tratament foarte similare, există câteva diferențe principale care determină pacienții să facă o alegere în funcție de propriile preferințe și posibilități. Aspectul este, cu siguranță, cea mai semnificativă diferență și cea care face tot mai multe persoane să se orienteze către safir pentru aparatele dentare, având posibilitatea să se bucure de un tratament aproape invizibil la un preț mult mai accesibil.
Programează-te acum la Implant Studio pentru aparat dentar safir!
Dacă îți dorești să obții un zâmbet perfect fără să fie nevoie să porți doi sau trei ani aparate metalice vizibile, fă o programare la Implant Studio și descoperă dacă tratamentele ortodontice cu aparat din safir sunt potrivite pentru cazul tău. Aici vei fi întâmpinat cu o echipă de profesioniști care îți vor evalua în detaliu dantura și care, în alegerea soluției finale, vor ține cont de preferințele tale în așa fel încât să ai parte de o soluție care te ajută să obții rezultatele dorite, dar și care te face să te simți confortabil pe tot parcursul acestui proces. Toate etapele de tratament, precum și durata și costurile acestuia, îți vor fi comunicate încă de la prima vizită în așa fel încât să te bucuri de transparență totală, deschidere, înțelegere și empatice, într-un mediu plăcut și primitor, pentru a avea siguranța faptului că ai luat decizia corectă.
Întrebări frecvente despre aparatele dentare safir
Aparatul dentar safir este durabil?
Îngrijit corespunzător și ferit de șocuri puternice, aparatul din safir poate rezista la fel de mult ca unul din metal. Pentru asta este nevoie să te prezinți lunar la cabinet pentru activările aferente și pentru a verifica dacă există semne sau fisuri care ar trebui remediate.
La cât timp trebuie ajustat aparatul safir?
Purtarea unui aparat din safir presupune parcurgerea unui tratament ortodontic clasic, cu activări lunare, pentru a asigura mișcarea controlată, în permanență, a dinților. După o lună arcul ortodontic devine inactiv, tratamentul pasiv, iar asta înseamnă că timpul de așteptare se prelungește din cauza inactivității.
Cum se compară aparatul dentar safir cu cel metalic?
În principiu, ambele sunt soluții ortodontice similare, principalele diferențe obsevându-se în ceea ce privește aspectul și prețul. Brackeții aparatelor din safir sunt mai mici și transparenți, similari cu bijuteriile aplicate pe dinți, ceea ce îl face o soluție mai estetică decât cel metalic, însă, în egală măsură, este o soluție mai costisitoare, aspect pe care trebuie să îl iei în calcul în momentul în care iei o decizie.