Pentru copii și adulți

Aparat dentar

Dinții perfect aliniați sunt un indicator al frumuseții, dar și al sănătății totodată pentru că poziția lor definește o mușcătură corectă, aspect esențial pentru buna funcționare a danturii. Ortodonția este specializarea stomatologică care se ocupă cu remedierea anomaliilor dentare pentru a obține o mușcătură perfect funcțională și un zâmbet cât mai frumos. Vino la Implant Studio pentru o consultație ortodontică amănunțită în urma căreia vei afla dacă ai nevoie de aparat dentar.

Image-9

Servicii ortodontice la Implant Studio

Implant Studio este o clinică stomatologică de prestigiu, cu ani de experiență în tratarea problemelor dentare diverse. În cazul problemelor de ocluzie și de poziționare a dinților, la Implant Studio vei putea beneficia de consultație specializată, un plan de tratament adaptat nevoilor tale, controale ortodontice regulate, servicii de realizare, montare și reparare a aparatelor ortodontice, precum și proceduri adiacente necesare pentru reușita tratamentului.

Recomandări

În ce cazuri se recomandă un aparat dentar?

Aparatele dentare sunt soluții eficiente de remediere a problemelor dentare, estetice și funcționale, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Folosirea acestora se recomandă în situațiile în care:
Aparate dentare

Opțiunile noastre de aparate dentare

Pentru că fiecare caz este diferit, la Implant Studio îți oferim mai multe modalități de soluționare a problemelor ortodontice cu ajutorul aparatelor dentare.
Brackeții metalici poziționați pe dinți exercită o forță mecanică asupra acestora, iar prin activări periodice reușesc să îi aducă într-o poziție normală și armonioasă din punct de vedere estetic.
DAMON este un aparat dentar autoligaturant, ceea ce înseamnă că elimină nevoia de a folosi elastice pentru corectarea problemelor ocluzare și de poziționare a dinților. Acestea îndreaptă dinții într-un timp mai scurt, cu mai puține vizite la cabinet.
Acesta este alternativa mai subtilă și mai atractivă din punct de vedere estetic a aparatului dentar metalic. Se realizează dintr-un material similar diamantului și se camuflează mai bine pe dinți, purtarea aparatului fiind aproape insesizabilă.
După cum îi spune și numele, Invisalign este un aparat dentar invizibil, sub formă de gutieră realizată după poziția dinților, care aplică o forță continuă pe aceștia pentru a-i aduce în poziția corectă. Aceste aparate sunt eficiente în cazul problemelor dentare minore, nefiind recomandat pentru situații complexe.
Aparatele mobile sunt ideale pentru copii la vârste fragede care se confruntă cu probleme de aliniere medii și mici. Această opțiune permite îndepărtarea aparatului în momentele în care cel mic mănâncă, simte disconfort ori are nevoie de o pauză..
Gutierele sunt elemente acrilice care sunt realizate întocmai după poziția actuală a dinților și se folosesc pentru a menține rezultatele obținute printr-un tratament ortodontic, prevenind migrarea dinților, pentru a corecta probleme precum bruxismul sau în diagnosticarea altor probleme medicale.
Dorești să obții zâmbetul ideal? Contactează-ne acum!
Implant Studio Team
Prețuri

Cât costă un aparat dentar?

Prețul aparatelor ortodontice variază în funcție de varianta aleasă, de complexitatea cazului, dar și de procedurile preliminare de care este nevoie pentru a pregăti dantura înainte de aplicarea propriu-zisă a aparatului. La Implant Studio propunem soluții cât mai avantajoase pentru toate categoriile de buget:
În cazul în care îți dorești începerea tratamentului ortodontic cât mai curând, fără ca factorul financiar să reprezinte un impediment, poți opta pentru plata aparatelor dentare în rate, pe o perioadă de până la 12 luni, cu un cost lunar începând cu doar 209 lei.
Image-15
Servicii

Alege serviciile ortodontice de la Implant Studio

Implant Studio este locul în care vei găsi o soluție personalizată pentru remedierea problemelor ortodontice estetice și funcționale cu care te confrunți:
Consultație ortodontică pentru alegerea aparatului potrivit
Orice plan de tratament începe cu evaluarea situației clinice a pacientului, atât printr-un control amănunțit, cât și prin consultarea dosarului ortodontic și a radiografiilor necesare pentru a vizualiza cu exactitate poziția dinților sau alte probleme existente.
După efectuarea tuturor procedurilor de pregătire necesare și alegerea sistemului ortodontic potrivit și dorit de pacient, se poate trece la etapa propriu-zisă de montare a aparatului care constă în lipirea brackeților pe fiecare dinte și aplicarea forțelor necesare pentru ca aceștia să se deplaseze în direcția dorită. Totul se realizează sub anestezie locală pentru a reduce la minimum orice formă de disconfort și a eficientiza procedurile.
Beneficii

Aparatul dentar – o soluție pentru toate vârstele!

Deși tratamentele ortodontice sunt considerate o soluție eficientă pentru pacienții tineri, acestea pot produce rezultate impresionante la orice vârstă.

Aparat dentar pentru copii

Primul consult ortodontic trebuie efectuat în jurul vârstei de șase ani când medicul ortodont poate observa anumite anomalii de creștere sau dezvoltare și pot fi remediate înainte ca problema să se agraveze. Alinierea dentară este mult mai ușoară și rapidă la vârste fragede, în aceste cazuri fiind foarte eficiente aparatele dentare mobile.

Aparat dentar pentru adulți

Tratamentul ortodontic poate debuta și la maturitate, fiind o soluție care se poate adapta de la caz la caz. Problemele de aliniere pot fi remediate foarte ușor doar cu un aparat dentar fix, metalic, din safir sau invizibil, însă pentru cazurile complexe unde există malocluzii, preliminară poate fi nevoie și de chirurgie ortognată.

Clinica noastră

De ce să alegi Implant Studio pentru aparatul dentar?

Implant Studio este o clinică stomatologică cu vastă experiență care se axează pe dezvoltarea de soluții adaptate pentru fiecare caz în parte, pentru ca pacientul să se poată bucura de un tratament cât mai ușor și rapid. Medicii ortodonți foarte bine pregătiți, echipamentele de ultimă generație pe care le folosim, dar și varietatea de soluții pe care le propunem sunt principalele motive pentru care merită să faci o programare acum.
Medicii noștri specialiști sunt pregătiți pentru a contura soluții viabile pentru orice caz, cu promisiunea unui plan de tratament cât mai rapid și eficient cu putință, fără disconfort.
În dezvoltarea soluțiilor noastre de tratament utilizând doar tehnologii de ultimă generație și materiale calitative, alese după nevoile și dorințele pacientului, în așa fel încât să te putem asigura că la finalul perioadei de tratament te vei bucura de un zâmbet perfect funcțional și estetic.
Contact

Solicită o programare la clinica stomatologică Implant Studio!

Dacă îți dorești o programare sau mai multe detalii pentru oricare dintre serviciile oferite, te invităm să completezi formularul

  FAQ

  Întrebări frecvente despre aparatele dentare

  Pentru a putea trata cât mai multe probleme de ocluzie și poziționare a dinților pentru pacienți de toate vârstele, propunem șase tipuri de aparate dentare care variază atât ca aspect, cât și ca modalitate de acțiune: aparate dentare fixe metalice, mobile, din safir, DAMON, Invisalign și gutiere.

  Igiena orală trebuie să fie și mai riguroasă în perioada purtării aparatului dentar pentru că acesta poate colecta mai ușor reziduuri. Se recomandă periajul dentar după fiecare masă, utilizarea firului interdentar, a dușului bucal și a periuțelor interdentare pentru a te asigura că reușești să cureți perfect fiecare spațiu dintre dinți și aparat.

  Durata planului ortodontic variază de la un pacient la altul, în funcție de complexitatea cazului și tipul de aparat dentar utilizat. În general, un tratament ortodontic de dificultate medie poate dura între unu și trei ani, în cazul utilizării aparatelor dentare fixe clasice.

  Testimoniale

  Ce spun pacienții despre serviciile noastre stomatologice

  Mihaela Frangulea
  Mihaela Frangulea
  Recomand Implant Studio. Am ajuns la Dr Silviu pentru o problema la implant și s-a rezolvat imediat. Fără dureri si super profesionalism!
  Ioana Pri.
  Ioana Pri.
  Implant Studio provided an exceptional dental experience. The staff is particularly kind and with great care towards the patient. The clinic has a modern technology, the cleanliness is exemplary, the procedures are carried out gently and professionally. Congratulations, keep up the excellent work you do!
  Catalina Stoica
  Catalina Stoica
  Ce privilegiu sa fiu tratata la superlativ. Sa descopar atata profesionalism, minutiozitate, rigurozitate, empatie si... totul orientat catre pacient..., perfectiune, arta... in persoana medicilor! Ce e si mai uimitor este ca ti se demonteaza orice mit legat de durerea si frica de stomatolog, incredibil!
  Andreea Farcas
  Andreea Farcas
  O clinica foarte profesionala, am facut tratament de canal la dl. doctor Briahna Silviu si totul a decurs foarte bine. Dl. doctor are foarte multa rabdare, explica totul foarte bine pe intelesul oricui si are o mana foarte usoara, nu am simtit nimic nici la anestezie, iar eu am frica de dentist de mica. Recomand!
  Elena Tanase
  Elena Tanase
  Oameni minunați și profesioniști! Comunicativi și transparenți. Recomand cu toată încrederea.
  Raluca Potlog
  Raluca Potlog
  O echipa de doctori minunata! Mi-a plăcut faptul că mi s-au oferit mai multe variante pentru tratament,am putut astfel sa pun toate întrebările care mă puteau lămuri pentru a lua cea mai buna decizie referitoare la un plan de tratament care sa îmi asigure o lucrare sigură și funcțională pe un termen cat mai lung. Personal empatic și dedicat,atent la nevoile pacienților. Recomand cu toată încrederea !
  Alexandru Agarici
  Alexandru Agarici
  Recomand! Asta vine din partea unui fricos de dentiști 😁 Nicio durere, multă empatie și profesionalism.
  Anca Duta
  Anca Duta
  Atmosfera relaxanta,oameni calzi si medici profesionisti!