Programează o vizită în cabinetul nostru și află cât de rapid și confortabil poți scăpa de carii cu ajutorul incrustațiilor!

Incrustații Dentare

Dinții care au suferit traumatisme, care au fost afectați semnificativ de carii sau care au fost supuși tratamentului endodontic pot fi restaurați cu ajutorul incrustațiilor dentare. La granița dintre obturație și coroană dentară, această procedură ajută la îmbunătățirea aspectului dinților, într-un timp foarte scurt, fiind minim invazivă.

Before After lucrare zirconiu 384 beforelucrare zirconiu 384 after

Ce sunt incrustațiile dentare?

Incrustațiile sunt lucrări protetice estetice la care se apelează în cazul dinților care au fost afectați de diverși factori, dar al căror nivel de degradare nu este atât de mare încât să fie nevoie aplicarea unei coroane dentare. O metodă relativ nouă, dar foarte inovatoare, această soluție de protezare este din ce în ce mai utilizată în cabinetele moderne de stomatologie datorită faptului că este conservatoare și minim invazivă, în comparație cu alte soluții de restaurare dentară.

coroana zirconiu pe implant

Când sunt recomandate incrustațiile dentare?

Incrustațiile dentare ajută la reconstruirea unui dinte afectat pentru ca acesta să recapete instant funcția, estetica și anatomia inițială. Această procedură se recomandă în situațiile în care o parte semnificativă din dinte a fost pierdută din diverse cauze, însă leziunea nu este atât de mare încât să necesite aplicarea unei coroane. Estet un înlocuitor mai bun al obturațiilor obișnuite, atât prin prisma aspectului mult mai estetic, cât și a practicității și durabilității.

Tipuri de incrustații dentare

Evoluția medicinei dentare a dezvoltat două tipuri principale de incrustații dentare la care poți apela în cazul în care unul sau mai mulți dinți au fost fracturați sau afectați de carii.

Incrustații dentare inlay

incrustatie tip inlay

Aceste incrustații sunt potrivite dinților cariați care au dezvoltat o cavitate care trebuie reabilitată. Acestea nu includ cuspizi și imită perfect forma dintelui natural.

Incrustații dentare onlay

incrustatie tip onlay

Pentru probleme mai severe ale dinților care necesită restaurare se recomandă incrustațiile onlay. Acestea acoperă unul sau mai mulți cuspizi, fără să îi înlocuiască, reușind să reconstruiască o mai mare suprafață a dintelui care a fost fracturată sau cariată.

Tipologia în funcție de materialul incrustației

Inscrustațiile pot fi clasificate și în funcție de materialul din care sunt realizate. La Implant Studio îți propunem trei variante:

Incrustații dentare integral ceramice

incrustatie ceramica

Ceramica este unul dintre cele mai rezistente și estetice materiale utilizate în tehnica dentară, reușind să imite perfect aspectul dinților naturali. O astfel de incrustație are o durată de viață de peste 10 ani și este greu de observat chiar și de către medicii specialiști, însă necesită o grijă sporită din partea pacientului.

Incrustații dentare din zirconiu

incrustatie zirconiu

Deși mai rezistent decât ceramica, zirconiul este al doilea material pe lista recomandărilor medicilor stomatologi și asta din cauza aspectului foarte mat și opac. Acest tip de incrustații se utilizează mai ales în cazul molarilor și a premolarilor, fiind mai puțin recomandat în cazul dinților frontali pentru că pot genera un efect ușor artificial.

Incrustații dentare din compozit

Compozitul este cea mai avantajoasă opțiune din punct de vedere financiar, reușind să se apropie ca rezistență și aspect de celelalte două opțiuni. Acestea se realizează în laborator dintr-o singură bucată, fiind mai puțin predispusă fracturiior, fisurilor sau altor accidente.

Care este durata de viață a unei incrustații dentare?

O astfel de lucrare protetică poate rezista impecabil ani la rând, atât timp cât este întreținută și îngrijită corespunzător. În funcție de materialul din care este realizată, dar și de grija acordată de către pacient, o incrustație dentară își poate menține aspectul și funcția impecabile de la unu până la 10 ani. 

Ce prețuri au incrustațiile dentare?

Costul unei incrustații dentare variază în funcție de tipul necesar, dar și de materialul din care este realizată. Pentru mai multe detalii, te rugăm să consulți lista de prețuri pentru incrustații dentare:

scanare intraorala digitala

De ce să alegi Implant Studio pentru incrustații dentare?

La Implant Studio îți oferim o gamă largă de proceduri pentru restaurarea dinților afectați prin care să recapeți aspectul plăcut și funcționalitatea danturii. Utilizăm materiale de calitate superioară și tehnologii de ultimă generație în așa fel încât fiecare tratament să se realizeze rapid și fără disconfort. Echipa de medici experimentați, dar și ambientul plăcut în care te așteptăm, vor înfrânge orice frică de dentist în așa fel încât să revii la noi de plăcere ori de câte ori este necesar.

Programează-te acum la Implant Studio pentru un tratament cu incrustații dentare!

Dacă te afli în situația în care unul sau mai mulți dinți au fost afectați și au nevoie de restaurare, programează-te acum la Implant Studio pentru incrustații dentare în București. O poți face în doar câteva secunde, completând formularul online sau apelând numărul de telefon afișat. La prima întâlnire vom stabili împreună planul de tratament în funcție de preferințele tale estetice, dar și de posibilitățile financiare, pentru o experiență ideală.

Implant Studio Logo

Întrebări frecvente despre incrustații dentare

După stabilirea planului de tratament este nevoie de o singură ședință pentru a reface un dinte afectat prin incrustație dentară directă. Procedura este similară unei obturații obișnuite și se realizează în câteva ore, fără pic de disconfort. În cazul în care este necesară i incrustație dentară indirectă, este nevoie de două ședințe pentru a putea pregăti cavitatea în mod corespunzător.

Aplicarea incrustațiilor dentare nu implică neapărat restricții alimentare, însă pentru reușita tratamentului medicul îți va recomanda să nu bei și să nu mănânci nimic timp de aproximativ două ore. După această perioadă îți poți relua rutina obișnuită, fără probleme.

Chiar dacă aceste soluții protetice nu necesită o îngrijire specială, igiena orală trebuie să fie în continuare foarte strictă, pentru a evita degradarea dintelui sub lucrare. De asemenea, este important să eviți alimentele foarte dure, dar și șocurile directe care ar putea cauza fracturarea incrustației.

Către WhatsApp
1
Suntem aici dacă ai nevoie de ajutor!
Implant Studio
Bună ziua!
Bine aţi venit la Implant Studio!
Spuneți-ne cu ce vă putem ajuta și noi vă raspundem în cel mai scurt timp