Protetică

Încrustații Dentare

Dinții care au suferit traumatisme, care au fost afectați semnificativ de carii sau care au fost supuși tratamentului endodontic pot fi restaurați cu ajutorul incrustațiilor dentare. La granița dintre obturație și coroană dentară, această procedură ajută la îmbunătățirea aspectului dinților, într-un timp foarte scurt, fiind minim invazivă.

Image-6

Ce sunt incrustațiile dentare?

Incrustațiile sunt lucrări protetice estetice la care se apelează în cazul dinților care au fost afectați de diverși factori, dar al căror nivel de degradare nu este atât de mare încât să fie nevoie aplicarea unei coroane dentare. O metodă relativ nouă, dar foarte inovatoare, această soluție de protezare este din ce în ce mai utilizată în cabinetele moderne de stomatologie datorită faptului că este conservatoare și minim invazivă, în comparație cu alte soluții de restaurare dentară.

Doctor and patient
Recomandări

Când sunt recomandate incrustațiile dentare?

Incrustațiile dentare ajută la reconstruirea unui dinte afectat pentru ca acesta să recapete instant funcția, estetica și anatomia inițială. Această procedură se recomandă în situațiile în care o parte semnificativă din dinte a fost pierdută din diverse cauze, însă leziunea nu este atât de mare încât să necesite aplicarea unei coroane.
Este un înlocuitor mai bun al obturațiilor obișnuite, atât prin prisma aspectului mult mai estetic, cât și a practicității și durabilității.
Încrustații dentare

Tipuri de incrustații dentare

Evoluția medicinei dentare a dezvoltat 2 tipuri principale de incrustații dentare la care poți apela în cazul în care unul sau mai mulți dinți au fost fracturați sau afectați de carii.

Incrustații dentare inlay

Aceste incrustații sunt potrivite dinților cariați care au dezvoltat o cavitate care trebuie reabilitată. Acestea nu includ cuspizi și imită perfect forma dintelui natural.

Incrustații dentare onlay

Pentru probleme mai severe ale dinților care necesită restaurare se recomandă incrustațiile onlay. Acestea acoperă unul sau mai mulți cuspizi, fără să îi înlocuiască, reușind să reconstruiască o mai mare suprafață a dintelui care a fost fracturată sau cariată.
Tehnologie

Tipologia în funcție de materialul incrustației

Clinica noastră se dezvoltă constant, ceea ce ne-a ajutat să ajungem la următorul nivel. Cu stomatologia digitală reușim să atingem un nivel mai ridicat de performanță și precizie în realizarea procedurilor stomatologice complexe.
Ceramica este unul dintre cele mai rezistente și estetice materiale utilizate în tehnica dentară, reușind să imite perfect aspectul dinților naturali. O astfel de incrustație are o durată de viață de peste 10 ani și este greu de observat chiar și de către medicii specialiști, însă necesită o grijă sporită din partea pacientului.
Deși mai rezistent decât ceramica, zirconiul este al doilea material pe lista recomandărilor medicilor stomatologi și asta din cauza aspectului foarte mat și opac. Acest tip de incrustații se utilizează mai ales în cazul molarilor și a premolarilor, fiind mai puțin recomandat în cazul dinților frontali pentru că pot genera un efect ușor artificial.
Compozitul este cea mai avantajoasă opțiune din punct de vedere financiar, reușind să se apropie ca rezistență și aspect de celelalte două opțiuni. Acestea se realizează în laborator dintr-o singură bucată, fiind mai puțin predispusă fracturilor, fisurilor sau altor accidente.
Image-19

Care este durata de viață a unei incrustații dentare?

O astfel de lucrare protetică poate rezista impecabil ani la rând, atât timp cât este întreținută și îngrijită corespunzător. În funcție de materialul din care este realizată, dar și de grija acordată de către pacient, o incrustație dentară își poate menține aspectul și funcția impecabile de la unu până la 10 ani.
Dorești să obții zâmbetul ideal? Contactează-ne acum!
Implant Studio Team
Prețuri

Ce prețuri au încrustațiile dentare?

Costul unei încrustații dentare variază în funcție de tipul necesar, dar și de materialul din care este realizată. Pentru mai multe detalii, te rugăm să consulți lista de prețuri pentru încrustații dentare.
Image-Prices

De ce să alegi Implant Studio pentru încrustații dentare?

La Implant Studio îți oferim o gamă largă de proceduri pentru restaurarea dinților afectați prin care să recapeți aspectul plăcut și funcționalitatea danturii. Utilizăm materiale de calitate superioară și tehnologii de ultimă generație în așa fel încât fiecare tratament să se realizeze rapid și fără disconfort. Echipa de medici experimentați, dar și ambientul plăcut în care te așteptăm, vor înfrânge orice frică de dentist în așa fel încât să revii la noi de plăcere ori de câte ori este necesar.
Contact

Solicită o programare la clinica stomatologică Implant Studio!

Dacă îți dorești o programare sau mai multe detalii pentru oricare dintre serviciile oferite, te invităm să completezi formularul

FAQ

Întrebări frecvente despre încrustații dentare

După stabilirea planului de tratament este nevoie de o singură ședință pentru a reface un dinte afectat prin incrustație dentară directă. Procedura este similară unei obturații obișnuite și se realizează în câteva ore, fără pic de disconfort. În cazul în care este necesară i incrustație dentară indirectă, este nevoie de două ședințe pentru a putea pregăti cavitatea în mod corespunzător.

Aplicarea incrustațiilor dentare nu implică neapărat restricții alimentare, însă pentru reușita tratamentului medicul îți va recomanda să nu bei și să nu mănânci nimic timp de aproximativ două ore. După această perioadă îți poți relua rutina obișnuită, fără probleme.

Chiar dacă aceste soluții protetice nu necesită o îngrijire specială, igiena orală trebuie să fie în continuare foarte strictă, pentru a evita degradarea dintelui sub lucrare. De asemenea, este important să eviți alimentele foarte dure, dar și șocurile directe care ar putea cauza fracturarea incrustației.

Testimoniale

Ce spun pacienții despre serviciile noastre stomatologice

Mihaela Frangulea
Mihaela Frangulea
Recomand Implant Studio. Am ajuns la Dr Silviu pentru o problema la implant și s-a rezolvat imediat. Fără dureri si super profesionalism!
Ioana Pri.
Ioana Pri.
Implant Studio provided an exceptional dental experience. The staff is particularly kind and with great care towards the patient. The clinic has a modern technology, the cleanliness is exemplary, the procedures are carried out gently and professionally. Congratulations, keep up the excellent work you do!
Catalina Stoica
Catalina Stoica
Ce privilegiu sa fiu tratata la superlativ. Sa descopar atata profesionalism, minutiozitate, rigurozitate, empatie si... totul orientat catre pacient..., perfectiune, arta... in persoana medicilor! Ce e si mai uimitor este ca ti se demonteaza orice mit legat de durerea si frica de stomatolog, incredibil!
Andreea Farcas
Andreea Farcas
O clinica foarte profesionala, am facut tratament de canal la dl. doctor Briahna Silviu si totul a decurs foarte bine. Dl. doctor are foarte multa rabdare, explica totul foarte bine pe intelesul oricui si are o mana foarte usoara, nu am simtit nimic nici la anestezie, iar eu am frica de dentist de mica. Recomand!
Elena Tanase
Elena Tanase
Oameni minunați și profesioniști! Comunicativi și transparenți. Recomand cu toată încrederea.
Raluca Potlog
Raluca Potlog
O echipa de doctori minunata! Mi-a plăcut faptul că mi s-au oferit mai multe variante pentru tratament,am putut astfel sa pun toate întrebările care mă puteau lămuri pentru a lua cea mai buna decizie referitoare la un plan de tratament care sa îmi asigure o lucrare sigură și funcțională pe un termen cat mai lung. Personal empatic și dedicat,atent la nevoile pacienților. Recomand cu toată încrederea !
Alexandru Agarici
Alexandru Agarici
Recomand! Asta vine din partea unui fricos de dentiști 😁 Nicio durere, multă empatie și profesionalism.
Anca Duta
Anca Duta
Atmosfera relaxanta,oameni calzi si medici profesionisti!