Detartaj Dentar

Importanța Detartrajului Dentar pentru sănătatea danturii tale

Pe lângă o rutină strictă acasă, îngrijirea corectă a dinților implică și vizite regulate în cabinetul stomatologic pentru a preveni apariția problemelor dentare și pentru a curăța corect dantura. Igienizarea profesională este una dintre cele mai des utilizate proceduri stomatologice deoarece ajută la menținerea sănătății dinților și îi protejează de depunerile excesive de tartru care pot afecta atât dinții cât și gingiile, funcțional și estetic. Din acest motiv la Implant Studio poți opta atât pentru igienizare completă, cât și pentru doar detartraj ori de câte ori simți nevoia de o curățare mai în profunzime decât poți obține acasă prin metodele tradiționale.

Ce este detartrajul dentar?

Detartrajul dentar este un procedeu profesional de curățare a dinților, ce implică îndepărtarea tartrului acumulat la suprafața dinților și subgingival. Este esențial pentru prevenirea bolilor parodontale și menținerea sănătății orale deoarece placa bacteriană în exces poate conduce la diverse afecțiuni stomatologice, de la apariția cariilor și până la pierderea dinților, în cazuri extreme. Drept urmare, recomandarea specialiștilor este de a repeta această procedură măcar o dată la fiecare șase luni pentru a evita acumularea unor depuneri severe.

Image-13
Tehnologie

Cum funcționează detartrajul dentar?

Detartrajul este o procedură de profilaxie dentară care ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene și a depunerilor de tartru de pe suprafața dinților prin intermediul unui dispozitiv de curățare care folosește ultrasunete la o intensitate ajustată. În cele mai multe cazuri, periajul acasă nu reușește să îndepărteze în totalitate aceste reziduuri de pe suprafața dentară, subgingival și supragingival, ceea ce în timp duce la acumulări care se calcifiază și se transformă în tartru.

Din această cauză este nevoie să se intervină mecanic în cabinet pentru a disloca depunerile și a obține un aspect perfect curat al dinților. Odată atașat de smalț, tartrul nu mai poate fi eliminat prin metode convenționale, vizita la medic fiind obligatorie pentru a evita eventuale complicații dentare sau gingivale, cum ar fi cariile, sângerările, sensibilizarea sau respirația urât mirositoare.

După îndepărtarea plăcii, pentru rezultate optime, se efectuează și un airflow care ajută la eliminarea particulelor de pe dinți și din zonele greu accesibile în așa fel încât petele și discolorațiile de pe dinți să fie curățate și să obții un zâmbet mai alb și curat în doar câteva minute.

Soluții

Tipuri de detartraj disponibile la Implant Studio

Pentru că fiecare caz este diferit și nevoile dentare variază, este nevoie ca soluțiile stomatologice să poată fi adaptate în funcție de acestea. Drept urmare, la Implant Studio există posibilitatea să optezi pentru procedura potrivită danturii tale astfel încât să obții rezultatele dorite, fără disconfort.

Detartraj cu ultrasunete

Detartrajul cu ultrasunete este cea mai utilizată și non-invazivă metodă de îndepărtare a tartrului de pe suprafața dinților. Medicul stomatolog utilizează un dispozitiv care produce vibrații variate ca intensitate pentru a putea dezlipi placa depusă pe smalț, indiferent de grosimea și dimensiunea acesteia, lăsând dinții mai curați și mai netezi, pentru a fi mai ușor de curățat.

Detartraj subgingival

Depunerile de tartru se pot atașa și sub gingie, ceea ce face depistarea și îndepărtarea lor mai dificilă. În acest caz se folosește un aparat de detartraj de mici dimensiuni, pe o scală de intensitate cât mai redusă, pentru a putea elimina aceste reziduuri fără a inflama gingiile.
Dorești să obții zâmbetul ideal? Contactează-ne acum!
Implant Studio Team
Prețuri

Oferte de preț pentru detartraj dentar

Află aici mai multe despre prețul fiecărui tip de detartraj dentar:

Detartraj ultrasonic

250 RON

Beneficiile detartrajului dentar

Detartrajul dinților este o procedură stomatologică obligatorie pentru menținerea sănătății acestora pe termen lung, prevenind instalarea unor afecțiuni serioase cum ar fi boala parodontală care duce la pierderea prematură a acestora. Îndepărtarea constantă a plăcii bacteriene te ajută să eviți acumularea unor cantități mari de tartru care poate duce la inflamarea gingiilor. Odată eliminată, dinții sunt mai ușor de curățat acasă, respirația este mai proaspătă și se minimizează riscul de apariție a cariilor. Și din punct de vedere estetic vei putea observa o îmbunătățire după fiecare detartraj efectuat deoarece îndepărtarea depunerilor și curățarea ulterioară a petelor cu ajutorul airflow-ului te va ajuta să obții o suprafață a dinților mai albă, mai netedă și mai strălucitoare.

Durata

Cât timp durează un detartraj dentar?

Detartrajul ca tehnică individuală durează de la 20 de minute la 1 oră, însă pentru rezultate optime este recomandat să optezi pentru un pachet de detartraj complet, care conține și airflow și periaj profesional, care au o durată de până la 1 oră în funcție de cantitatea de tartru.

De ce să alegi Implant Studio pentru detartraj dentar?

Tehnica, aparatura și experiența medicului pot influența rezultatele pe care le obții, motiv pentru care este important să te prezinți la o clinică stomatologică de încredere. La Implant Studio te așteptăm într-un mediu relaxat și prietenos, cu tehnologii de ultimă generație și personal calificat pentru a avea parte de o experiență cât mai plăcută. Indiferent de tipul de detartraj pe care îl alegi, vei obține rezultate pe măsura așteptărilor, fără disconfort sau durere, în așa fel încât să scapi de orice eventuală fobie. În plus, periodic propunem noi oferte pentru detartraj și alte proceduri de igienizare în așa fel încât să poți avea grijă de dantura ta fără ca factorul financiar să reprezinte un impediment.

Contact

Programează-te acum la Implant Studio pentru servicii de detartraj dentar!

Dacă ești în căutarea unui cabinet stomatologic profesional unde să beneficiezi de oferte avantajoase pentru detartraj în București, completează formularul online de programare și vino să descoperim împreună cele mai bune soluții de tratament pentru dantura ta!

    FAQ

    Întrebări frecvente despre detartrajul dentar

    Igienizarea profesională nu doare și nici nu ar trebui să cauzeze nicio formă de disconfort pacienților. În cazul depozitelor mari de tartru este posibil să simți o ușoară vibrație sau furnicătură la nivelul gingiilor, ori o ușoară sensibilitate dentară, care însă dispar după câteva minute de la finalizarea procedurii. Cu toate acestea, în cazul dinților foarte sensibili, se poate recurge la o ușoară anestezie pentru a face curățarea acestora cât mai plăcută.

    Pentru că soluțiile obișnuite de igienă orală nu reușesc să elimine în totalitate bacteriile din cavitatea bucală, este de preferat să recurgi la o igienizare profesională măcar o dată la șase luni în așa fel încât să elimini precoce orice depunere înainte ca aceasta să devină o problemă pentru sănătatea orală.

    Este important să respecți indicațiile primite de la noi cu privire la realizarea igienei corecte, pentru a menține rezultatele cât mai mult timp. Ulterior, îți vei putea relua rutina obișnuită de îngrijire a dinților – periajul de două ori pe zi, minim trei minute, împreună cu folosirea apei de gură și a aței dentare sau a irigatorului oral.