Lucrări protetice

Punți Dentare

Dinții lipsă sunt o problemă des întâlnită care determină un aspect inestetic al danturii și îi afectează funcționalitatea, ducând în timp la probleme de sănătate majore, motiv pentru care este important ca imediat după pierderea unui dinte să apelezi la soluții de înlocuire a acestuia pentru a evita orice risc. Dintre toate soluțiile disponibile la Implant Studio, punțile dentare se dovedesc a fi cea mai accesibilă din punct de vedere financiar, fiind potrivite pentru restaurarea zâmbetului tău.

Image-27

Ce sunt punțile dentare?

Puntea dentară este lucrarea protetică utilizată în situațiile în care există unul sau mai mulți dinți lipsă, fiind alternativa la implant mai accesibilă din punct de vedere financiar. Durabilitatea, rezistența, prețul accesibil și camuflarea perfectă cu restul dinților sunt câteva dintre principalele avantaje pentru care merită să optezi pentru o astfel de soluție.

Este una dintre cele mai versatile și eficiente soluții de protetică dentară, iar condiția principală pentru a putea fi efectuată este prezența unor dinți restanți pentru a servi drept structuri de legătură și susținere a protezei.

Există atât opțiunea unei punți fixe, cât și a celei mobile, dintre care medicul va alege în funcție de patologia pacientului. Deși puntea fixă este mult mai confortabilă și practică, există situații în care aceasta este imposibil de realizat din cauza numărului prea mare de dinți lipsă, ori a problemelor gingivale care împiedică aplicarea lucrării în spațiul creat.

Image-2
Recomandare

Când sunt recomandate punțile dentare?

Punțile dentare se recomandă în momentul în care pacientul are unul sau mai mulți dinți lipsă, însă își dorește o soluție de tratament mai ieftină și mai puțin invazivă decât un implant. Totodată, tratamentul cu punți dentare este indicat în cazul pacienților care au primit contraindicație pentru montarea implanturilor, fiind o alternativă similară, din punct de vedere funcțional.
Condiția principală pentru ca puntea dentară să poată fi realizată este existența unor dinți periferici de legătură care vor fi sacrificați pentru a crea susținere pentru lucrare. Numele acesteia este dat tocmai de funcția pe care o îndeplinește, creând ca un pod între cele două puncte de legătură peste spațiul rămas în urma pierderii unuia sau mai multor dinți.
Dorești să obții zâmbetul ideal? Contactează-ne acum!
Implant Studio Team
Categorii

Tipuri de punți dentare

Pentru că medicina dentară evoluează constant în așa fel încât să propună soluții cât mai eficiente și sigure de restaurare a danturii, îți propunem mai multe tipuri de punți dentare dintre care vom alege împreună în funcție de nevoile medicale și preferințele tale.

Puntea dentară tradițională

Puntea tradițională sau clasică este cea constituită din coroane de susținere, aplicate pe dinții stâlpi și coroane care înlocuiesc dinții lipsă. Acestea necesită prelucrarea dinților vecini pentru ca lucrarea să aibă suficientă susținere.

Puntea dentară Cantilever

Cantilever este o punte dentară care se sprijină pe un singur dinte sănătos ce susține întreaga legătură. De regulă, aceasta se abordează în cazul în care molarii și premolarii lipsesc, dintele de legătură fiind caninul care are o rezistență mai mare la tracțiune.

Puntea dentară Maryland

Punțile Maryland sunt o variantă din ce în ce mai utilizată datorită impactului minim asupra dinților sănătoși. Spre deosebire de punțile clasice, dinții de legătură rămân neprelucrați datorită faptului că susținerea se face prin prelungiri, ca niște aripioare, care se cimentează pe partea interioară a dinților sănătoși.

Punte dentară pe implanturi

Există și varianta unor punți ce se fixează pe implanturi cu ajutorul unor bonturi protetice și se alege în momentul în care edentitatea este mult prea mare ori apare imposibilitatea folosirii unor dinți de legătură.
Bine de stiut
Informatii utile despre punti dentare
Ce durată de viață au punțile dentare?
În funcție de materialele din care sunt realizate, dar și de modul în care au fost proiectate și realizate, punțile dentare se pot menține în stare perfectă și pentru o perioadă mai mare de zece ani. Desigur, pentru a putea atinge asemenea performanțe, este necesară o igienă orală corespunzătoare și vizite periodice în cabinet pentru controale de rutină.
Prețul pentru o lucrare protetică cu punți dentare are două componente principale: costul pentru procedurile de prelucrare a dinților naturali și cel al lucrării propriu-zise. Drept urmare, este foarte importantă situația dentară a pacientului, cât și materialul din care este realizată puntea ori tipul de lucrare dorită pentru a putea estima un preț corect.

Implant Studio este locul în care vei găsi soluția adecvată pentru toate
problemele tale dentare. Folosim materiale de calitate superioară și tehnici
de lucru de ultimă oră pentru a garanta rezultate optime, într-un timp
scurt, fără disconfort. Lucrăm cu mare grijă, suntem atenți la nevoile tale și
încercăm să conturăm planuri de tratament care să răspundă nevoilor tale
practice și estetice și să corespundă totodată posibilităților financiare.

Image-25
Contact

Solicită o programare la clinica stomatologică Implant Studio!

Dacă îți dorești o programare sau mai multe detalii pentru oricare dintre serviciile oferite, te invităm să completezi formularul

  FAQ

  Întrebări frecvente despre punți dentare

  Punțile dentare sunt soluții protetice ideale în situația în care pacientul se confruntă cu unul, doi sau trei dinți lipsă. De la patru în sus, spațiul creat este prea mare, iar dinții de susținere ar putea avea de suferit de pe urma presiunii exercitate.

  Puntea dentară este recomandată în special pentru înlocuirea molarilor și premolarilor lipsă, dar poate fi aplicată și pe dinții din față ca o soluție de compromis, pentru că există soluții mult mai estice prin care dinții frontali ar putea fi înlocuiți.

  Principalul avantaj al punților dentare îl reprezintă faptul că sunt cele mai ieftine soluții de protetică dentară prin care se poate înlocui unul sau mai mulți dinți. De asemenea, sunt durabile, ușor de montat, reabilitează funcția masticatorie și redau aspectul plăcut al danturii.

  Testimoniale

  Ce spun pacienții despre serviciile noastre stomatologice

  Mihaela Frangulea
  Mihaela Frangulea
  Recomand Implant Studio. Am ajuns la Dr Silviu pentru o problema la implant și s-a rezolvat imediat. Fără dureri si super profesionalism!
  Ioana Pri.
  Ioana Pri.
  Implant Studio provided an exceptional dental experience. The staff is particularly kind and with great care towards the patient. The clinic has a modern technology, the cleanliness is exemplary, the procedures are carried out gently and professionally. Congratulations, keep up the excellent work you do!
  Catalina Stoica
  Catalina Stoica
  Ce privilegiu sa fiu tratata la superlativ. Sa descopar atata profesionalism, minutiozitate, rigurozitate, empatie si... totul orientat catre pacient..., perfectiune, arta... in persoana medicilor! Ce e si mai uimitor este ca ti se demonteaza orice mit legat de durerea si frica de stomatolog, incredibil!
  Andreea Farcas
  Andreea Farcas
  O clinica foarte profesionala, am facut tratament de canal la dl. doctor Briahna Silviu si totul a decurs foarte bine. Dl. doctor are foarte multa rabdare, explica totul foarte bine pe intelesul oricui si are o mana foarte usoara, nu am simtit nimic nici la anestezie, iar eu am frica de dentist de mica. Recomand!
  Elena Tanase
  Elena Tanase
  Oameni minunați și profesioniști! Comunicativi și transparenți. Recomand cu toată încrederea.
  Raluca Potlog
  Raluca Potlog
  O echipa de doctori minunata! Mi-a plăcut faptul că mi s-au oferit mai multe variante pentru tratament,am putut astfel sa pun toate întrebările care mă puteau lămuri pentru a lua cea mai buna decizie referitoare la un plan de tratament care sa îmi asigure o lucrare sigură și funcțională pe un termen cat mai lung. Personal empatic și dedicat,atent la nevoile pacienților. Recomand cu toată încrederea !
  Alexandru Agarici
  Alexandru Agarici
  Recomand! Asta vine din partea unui fricos de dentiști 😁 Nicio durere, multă empatie și profesionalism.
  Anca Duta
  Anca Duta
  Atmosfera relaxanta,oameni calzi si medici profesionisti!