Programează o vizită în cabinetul nostru și scapă de problemele dentare care îți pot afecta încrederea de sine!

Punți Dentare

Dinții lipsă sunt o problemă des întâlnită care determină un aspect inestetic al danturii și îi afectează funcționalitatea, ducând în timp la probleme de sănătate majore, motiv pentru care este important ca imediat după pierderea unui dinte să apelezi la soluții de înlocuire a acestuia pentru a evita orice risc. Dintre toate soluțiile disponibile la Implant Studio, punțile dentare se dovedesc a fi cea mai accesibilă din punct de vedere financiar, fiind potrivite pentru restaurarea zâmbetului tău.

punte-pe-implanturi-dentare

Ce sunt punțile dentare?

Puntea dentară este lucrarea protetică utilizată în situațiile în care există unul sau mai mulți dinți lipsă, fiind alternativa la implant mai accesibilă din punct de vedere financiar. Durabilitatea, rezistența, prețul accesibil și camuflarea perfectă cu restul dinților sunt câteva dintre principalele avantaje pentru care merită să optezi pentru o astfel de soluție. Este una dintre cele mai versatile și eficiente soluții de protetică dentară, iar condiția principală pentru a putea fi efectuată este prezența unor dinți restanți pentru a servi drept structuri de legătură și susținere a protezei.

Există atât opțiunea unei punți fixe, cât și a celei mobile, dintre care medicul va alege în funcție de patologia pacientului. Deși puntea fixă este mult mai confortabilă și practică, există situații în care aceasta este imposibil de realizat din cauza numărului prea mare de dinți lipsă, ori a problemelor gingivale care împiedică aplicarea lucrării în spațiul creat.

coroana zirconiu pe implant

Când sunt recomandate punțile dentare?

Punțile dentare se recomandă în momentul în care pacientul are unul sau mai mulți dinți lipsă, însă își dorește o soluție de tratament mai ieftină și mai puțin invazivă decât un implant. Totodată, tratamentul cu punți dentare este indicat în cazul pacienților care au primit contraindicație pentru montarea implanturilor, fiind o alternativă similară, din punct de vedere funcțional.

Condiția principală pentru ca puntea dentară să poată fi realizată este existența unor dinți periferici de legătură care vor fi sacrificați pentru a crea susținere pentru lucrare. Numele acesteia este dat tocmai de funcția pe care o îndeplinește, creând ca un pod între cele două puncte de legătură peste spațiul rămas în urma pierderii unuia sau mai multor dinți.

Before After lucrare zirconiu 384 beforelucrare zirconiu 384 after

Tipuri de punți dentare

Pentru că medicina dentară evoluează constant în așa fel încât să propună soluții cât mai eficiente și sigure de restaurare a danturii, îți propunem mai multe tipuri de punți dentare dintre care vom alege împreună în funcție de nevoile medicale și preferințele tale.

Puntea dentară tradițională

Puntea tradițională sau clasică este cea constituită din coroane de susținere, aplicate pe dinții stâlpi și coroane care înlocuiesc dinții lipsă. Acestea necesită prelucrarea dinților vecini pentru ca lucrarea să aibă suficientă susținere.

Puntea dentară Cantilever

punte extensie

Cantilever este o punte dentară care se sprijină pe un singur dinte sănătos ce susține întreaga legătură. De regulă, aceasta se abordează în cazul în care molarii și premolarii lipsesc, dintele de legătură fiind caninul care are o rezistență mai mare la tracțiune.

Puntea dentară Maryland

punte maryland

Punțile Maryland sunt o variantă din ce în ce mai utilizată datorită impactului minim asupra dinților sănătoși. Spre deosebire de punțile clasice, dinții de legătură rămân neprelucrați datorită faptului că susținerea se face prin prelungiri, ca niște aripioare, care se cimentează pe partea interioară a dinților sănătoși.

Punte dentară pe implanturi

Există și varianta unor punți ce se fixează pe implanturi cu ajutorul unor bonturi protetice și se alege în momentul în care edentația este mult prea mare ori apare imposibilitatea folosirii unor dinți de legătură.

Ce durată de viață au punțile dentare?

În funcție de materialele din care sunt realizate, dar și de modul în care au fost proiectate și realizate, punțile dentare se pot menține în stare perfectă și pentru o perioadă mai mare de zece ani. Desigur, pentru a putea atinge asemenea performanțe, este necesară o igienă orală corespunzătoare și vizite periodice în cabinet pentru controale de rutină.

Cât costă punțile dentare?

Prețul pentru o lucrare protetică cu punți dentare are două componente principale: costul pentru procedurile de prelucrare a dinților naturali și cel al lucrării propriu-zise. Drept urmare, este foarte importantă situația dentară a pacientului, cât și materialul din care este realizată puntea ori tipul de lucrare dorită pentru a putea estima un preț corect.

Pentru mai multe detalii, te rugăm să consulți lista de prețuri pentru punți dentare:

scanare intraorala digitala

De ce să alegi Implant Studio pentru punți dentare?

Implant Studio este locul în care vei găsi soluția adecvată pentru toate problemele tale dentare. Folosim materiale de calitate superioară și tehnici de lucru de ultimă oră pentru a garanta rezultate optime, într-un timp scurt, fără disconfort. Lucrăm cu mare grijă, suntem atenți la nevoile tale și încercăm să conturăm planuri de tratament care să răspundă nevoilor tale practice și estetice și să corespundă totodată posibilităților financiare.

Programează-te acum la Implant Studio pentru punți dentare!

Dacă ai unul sau mai mulți dinți lipsă și vrei să remediezi problema cât mai rapid cu garanția unor rezultate excepționale, fă acum o programare la Implant Studio completând formularul disponibil pe site sau sună la numărul de telefon afișat.

Contact telefonic sau WhatsApp la numărul 0755.900.009

Implant Studio Logo

Întrebări frecvente despre punți dentare

Dacă ai nelămuriri cu privire la punțile dentare, iată câteva dintre răspunsurile la cele mai dese întrebări adresate de către pacienții noștri.

Punțile dentare sunt soluții protetice ideale în situația în care pacientul se confruntă cu unul, doi sau trei dinți lipsă. De la patru în sus, spațiul creat este prea mare, iar dinții de susținere ar putea avea de suferit de pe urma presiunii exercitate.

Puntea dentară este recomandată în special pentru înlocuirea molarilor și premolarilor lipsă, dar poate fi aplicată și pe dinții din față ca o soluție de compromis, pentru că există soluții mult mai estice prin care dinții frontali ar putea fi înlocuiți.

Principalul avantaj al punților dentare îl reprezintă faptul că sunt cele mai ieftine soluții de protetică dentară prin care se poate înlocui unul sau mai mulți dinți. De asemenea, sunt durabile, ușor de montat, reabilitează funcția masticatorie și redau aspectul plăcut al danturii.

Către WhatsApp
1
Suntem aici dacă ai nevoie de ajutor!
Implant Studio
Bună ziua!
Bine aţi venit la Implant Studio!
Spuneți-ne cu ce vă putem ajuta și noi vă raspundem în cel mai scurt timp