Protetică

Coroană Zirconiu

Lipsa unor dinți sau degradarea masivă a acestora nu reprezintă doar o problemă de ordin estetic, ci și funcțional, această patologie fiind însoțită adesea de durere și disconfort la masticație. Oricare ar fi cauzele care au condus la această situație, îți venim în ajutor cu soluții de protetică dentară rapide, accesibile și eficiente, la care poți apela oricând îți dorești să aduci o îmbunătățire zâmbetului tău. Programează acum o vizită la Clinica de stomatologie Implant Studio și spune adio problemelor dentare! Descoperă ce sunt, cum te pot ajuta, dar și ce beneficii au coroanele dentare din zirconiu.

Image-17

Ce este o coroană de zirconiu?

Coroana de zirconiu reprezintă un tip de restaurare dentară de înaltă performanță, care îmbină estetica remarcabilă cu rezistența sporită. Realizată din oxid de zirconiu, acest tip are o transluciditate și o culoare apropiată de cea a dintilor naturali, asigurând un zâmbet frumos și strălucitor. Îmbrăcarea dinților este soluția perfectă pentru situațiile în care aceștia sunt foarte deteriorați sau lipsesc, reușind să îi înlocuiască perfect, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic.

Image-30
Recomandări

Când se recomandă o coroană de zirconiu?

Nu există contraindicații pentru lucrări protetice din zirconiu, fiind vorba de un material estetic, durabil și biocompatibil.
Coroanele din zirconiu se recomandă în cazul tuturor pacienților care îți doresc reabilitarea dentară rapidă și fără durere sau disconfort. Practic, coronița naturală a dintelui este înlocuită de una realizată dintr-un material menit să o imite perfect, care te va ajuta să recapeți funcțiile estetice și funcționale.
Beneficii

Beneficiile coroanei de zirconiu

Zirconiul este un material care a inovat domeniul proteticii dentare, venind cu o serie de avantaje inegalabile în schimbul unor prețuri foarte accesibile.

Estetică impecabilă

Aspectul coroanelor dentare este unul dintre cei mai importanți factori, iar cele din zirconiu se ridică la nivelul așteptărilor, devenind foarte greu să le deosebești de dinții naturali. Nuanța și transluciditatea sunt aproape identice, permițând totodată modelarea în așa fel încât să capete o formă cât mai naturală.
Întreținute corespunzător, coroanele din zirconiu își pot menține aspectul impecabil chiar și mai bine de 10 ani. Materialul de calitate superioară face față cu brio forțelor masticatorii, dar și celorlalți factori de uzură la care este expus, fără să prezinte urme de deteriorare.
Una dintre cele mai mari provocări din domeniul proteticii dentare a fost găsirea unor materiale cu care corpul uman să fie perfect compatibil. Zirconiul îndeplinește toate aceste condiții și, în plus, prin eliminarea elementelor din metal, aceste coroane dentare se dovedesc potrivite chiar și pentru persoanele care prezintă sensibilitate sau alergii la asemenea compuși.
Image-15
Dorești să obții zâmbetul ideal? Contactează-ne acum!
Implant Studio Team
Image-20
Tehnologie

Procesul de realizare a unei coroane de zirconiu

În spatele unui dinte restaurat complet cu ajutorul unei coroane de zirconiu stă un proces complex împărțit în mai multe etape de lucru.
Totul începe cu un control inițial în urma căruia se stabilește un diagnostic și un plan de tratament adaptat. Ulterior, în funcție de patologie și și de complexitatea situației, se va alege modalitatea de protezare dentară potrivită, pe dinte sau pe implant. Se efectuează o scanare completă intraorală, se generează un model 3D de lucru, care ține locul mulajului clasic din plastilină și apoi se realizează lucrarea la nivel microscopic.
Urmează pregătirea dintelui natural pe care urmează să fie montată coroana realizată în laborator, proiectate și fabricate cu echipamente CAD/CAM de ultimă generație, rezultând coroane care arată și se comportă la fel ca dinții naturali. Întregul proces implică mai multe proceduri de testare și aplicare a unor coroane provizorii tocmai pentru ca a asigura compatibilitate deplină, iar tu să te bucuri de confort și funcționalitate maximă.
Bine de știut

Care este durata de viață a dinților de zirconiu?

Cu o igienă corespunzătoare și controale periodice, o coroană din zirconiu poate atinge o durată de viață cuprinsă între 10 și 15 ani sau chiar mai mult. Este foarte important să urmezi indicațiile și recomandările medicului, iar astfel te vei putea bucura de lucrare cât mai mult timp.
Image-6
Image-Prices
Prețuri

Ce preț are o coroană de zirconiu?

Costul unei lucrări protetice din zirconiu se calculează personalizat pentru fiecare caz în parte, la momentul stabilirii planului de tratament. Dacă prețul pentru o Coroană din Zirconiu One Smile la Implant Studio este de 1.000 de lei, una din Zirconiu Ivoclar Stratificat ajunge la prețul de 1.250 de lei. Pentru mai multe detalii, te rugăm să consulți lista de prețuri pentru coroane de zirconiu.

De ce să alegi Implant Studio pentru coroane din zirconiu?

Implant Studio este clinica stomatologică care îmbină tehnologia de ultimă generație cu materiale de calitate superioară și experiența vastă a unor specialiști pentru a genera lucrări protetice din zirconiu care ating standarde înalte de calitate și performanță.

Aici vei avea parte de condiții ideale pentru a scăpa complet de frica de dentist și a elimina complet durerea din planul de tratament.
Cu toate serviciile necesare într-un singur loc, la Implant Studio beneficiezi de promptitudine ridicată în realizarea lucrărilor protetice în așa fel încât să te bucuri în scurt timp de noul tău zâmbet.

Contact

Solicită o programare la clinica stomatologică Implant Studio!

Dacă îți dorești o programare sau mai multe detalii pentru oricare dintre serviciile oferite, te invităm să completezi formularul

FAQ

Întrebări frecvente despre coroanele de zirconiu

Odată montată coroana și vindecată zona nici nu vei mai simți faptul că ai o lucrare protetică. Fiecare lucrare este realizată cu precizie maximă, după măsurători și execuții microscopice, tocmai pentru a-ți oferi garanția că se va comporta ca un dinte natural.

Montarea unei coroane de zirconiu nu îți impune restricții alimentare, ci doar va fi nevoie să ai puțin mai multă grijă la felul în care muști din alimentele foarte tari. Zirconiul este un material foarte durabil și rezistent, ceea ce înseamnă că se va menține în stare impecabilă chiar și mai mult de zece ani de la aplicare.

Riscurile ca o coroană din zirconiu montată să se fractureze sunt foarte mici. Totuși, dacă te confrunți cu o astfel de situație te invităm în cabinet pentru a stabili cauza problemei și a găsi soluție de refacere rapide.

Testimoniale

Ce spun pacienții despre serviciile noastre stomatologice

Mihaela Frangulea
Mihaela Frangulea
Recomand Implant Studio. Am ajuns la Dr Silviu pentru o problema la implant și s-a rezolvat imediat. Fără dureri si super profesionalism!
Ioana Pri.
Ioana Pri.
Implant Studio provided an exceptional dental experience. The staff is particularly kind and with great care towards the patient. The clinic has a modern technology, the cleanliness is exemplary, the procedures are carried out gently and professionally. Congratulations, keep up the excellent work you do!
Catalina Stoica
Catalina Stoica
Ce privilegiu sa fiu tratata la superlativ. Sa descopar atata profesionalism, minutiozitate, rigurozitate, empatie si... totul orientat catre pacient..., perfectiune, arta... in persoana medicilor! Ce e si mai uimitor este ca ti se demonteaza orice mit legat de durerea si frica de stomatolog, incredibil!
Andreea Farcas
Andreea Farcas
O clinica foarte profesionala, am facut tratament de canal la dl. doctor Briahna Silviu si totul a decurs foarte bine. Dl. doctor are foarte multa rabdare, explica totul foarte bine pe intelesul oricui si are o mana foarte usoara, nu am simtit nimic nici la anestezie, iar eu am frica de dentist de mica. Recomand!
Elena Tanase
Elena Tanase
Oameni minunați și profesioniști! Comunicativi și transparenți. Recomand cu toată încrederea.
Raluca Potlog
Raluca Potlog
O echipa de doctori minunata! Mi-a plăcut faptul că mi s-au oferit mai multe variante pentru tratament,am putut astfel sa pun toate întrebările care mă puteau lămuri pentru a lua cea mai buna decizie referitoare la un plan de tratament care sa îmi asigure o lucrare sigură și funcțională pe un termen cat mai lung. Personal empatic și dedicat,atent la nevoile pacienților. Recomand cu toată încrederea !
Alexandru Agarici
Alexandru Agarici
Recomand! Asta vine din partea unui fricos de dentiști 😁 Nicio durere, multă empatie și profesionalism.
Anca Duta
Anca Duta
Atmosfera relaxanta,oameni calzi si medici profesionisti!