Coroana Zirconiu

Programează o vizită în cabinetul nostru și haide să stabilim împreună un plan de tratament eficient și accesibil!

Lipsa unor dinți sau degradarea masivă a acestora nu reprezintă doar o problemă de ordin estetic, ci și funcțional, această patologie fiind însoțită adesea de durere și disconfort la masticație. Oricare ar fi cauzele care au condus la această situație, îți venim în ajutor cu soluții de protetică dentară rapide, accesibile și eficiente, la care poți apela oricând îți dorești să aduci o îmbunătățire zâmbetului tău.

Programează acum o vizită la Clinica de stomatologie Implant Studio și spune adio problemelor dentare! Descoperă ce sunt, cum te pot ajuta, dar și ce beneficii au coroanele dentare din zirconiu.

Before After lucrare zirconiu 384 beforelucrare zirconiu 384 after

Ce este o coroană de zirconiu?

Coroana de zirconiu reprezintă un tip de restaurare dentară de înaltă performanță, care îmbină estetica remarcabilă cu rezistența sporită. Realizată din oxid de zirconiu, această coroană are o transluciditate și o culoare apropiată de cea a dintilor naturali, asigurând un zâmbet frumos și strălucitor. Îmbrăcarea dinților este soluția perfectă pentru situațiile în care aceștia sunt foarte deteriorați sau lipsesc, reușind să îi înlocuiască perfect, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic.

caz fast and fixed

Când se recomandă o coroană de zirconiu?

Nu există contraindicații pentru lucrări protetice din zirconiu, fiind vorba de un material estetic, durabil și biocompatibil. Coroanele din zirconiu se recomandă în cazul tuturor pacienților care îți doresc reabilitarea dentară rapidă și fără durere sau disconfort. Practic, coronița naturală a dintelui este înlocuită de una realizată dintr-un material menit să o imite perfect, care te va ajuta să recapeți funcțiile estetice și funcționale.

Before After Coroana integral ceramica emax after

Beneficiile coroanei de zirconiu

Zirconiul este un material care a inovat domeniul proteticii dentare, venind cu o serie de avantaje inegalabile în schimbul unor prețuri foarte accesibile.

Estetică impecabilă

veneers-metal-free-1

Aspectul coroanelor dentare este unul dintre cei mai importanți factori, iar cele din zirconiu se ridică la nivelul așteptărilor, devenind foarte greu să le deosebești de dinții naturali. Nuanța și transluciditatea sunt aproape identice, permițând totodată modelarea în așa fel încât să capete o formă cât mai naturală.

Durabilitate și rezistență

coroana integral ceramica

Întreținute corespunzător, coroanele din zirconiu își pot menține aspectul impecabil chiar și mai bine de 10 ani. Materialul de calitate superioară face față cu brio forțelor masticatorii, dar și celorlalți factori de uzură la care este expus, fără să prezinte urme de deteriorare.

Biocompatibilitate excelentă

coroana dentara

Una dintre cele mai mari provocări din domeniul proteticii dentare a fost găsirea unor materiale cu care corpul uman să fie perfect compatibil. Zirconiul îndeplinește toate aceste condiții și, în plus, prin eliminarea elementelor din metal, aceste coroane se dovedesc potrivite chiar și pentru persoanele care prezintă sensibilitate sau alergii la asemenea compuși.

Procesul de realizare a unei coroane de zirconiu

În spatele unui dinte restaurat complet cu ajutorul unei coroane de zirconiu stă un proces complex împărțit în mai multe etape de lucru. Totul începe cu un control inițial în urma căruia se stabilește un diagnostic și un plan de tratament adaptat. Ulterior, în funcție de patologie și și de complexitatea situației, se va alege modalitatea de protezare dentară potrivită, pe dinte sau pe implant. Se efectuează o scanare completă intraorală, se generează un model 3D de lucru, care ține locul mulajului clasic din plastilină și apoi se realizează lucrarea la nivel microscopic. Urmează pregătirea dintelui natural pe care urmează să fie montată coroana realizată în laborator, proiectate și fabricate cu echipamente CAD/CAM de ultimă generație, rezultând coroane care arată și se comportă la fel ca dinții naturali. Întregul proces implică mai multe proceduri de testare și aplicare a unor coroane provizorii tocmai pentru ca a asigura compatibilitate deplină, iar tu să te bucuri de confort și funcționalitate maximă.

tehnologia cad cam dinti frezati

Care este durata de viață a dinților de zirconiu?

Cu o igienă corespunzătoare și controale periodice, o coroană din zirconiu poate atinge o durată de viață cuprinsă între 10 și 15 ani sau chiar mai mult. Este foarte important să urmezi indicațiile și recomandările medicului, iar astfel te vei putea bucura de lucrare cât mai mult timp. 

Ce preț are o coroană de zirconiu?

Costul unei lucrări protetice din zirconiu se calculează personalizat pentru fiecare caz în parte, la momentul stabilirii planului de tratament. Dacă prețul pentru o Coroană din Zirconiu One Smile la Implant Studio este de 1.000 de lei, una din Zirconiu Ivoclar Stratificat ajunge la prețul de 1.250 de lei.

Pentru mai multe detalii, te rugăm să consulți lista de prețuri pentru coroane de zirconiu:

scanare intraorala digitala

De ce să alegi Implant Studio pentru coroane din zirconiu?

Implant Studio este clinica stomatologică care îmbină tehnologia de ultimă generație cu materiale de calitate superioară și experiența vastă a unor specialiști pentru a genera lucrări protetice din zirconiu care ating standarde înalte de calitate și performanță. 

Aici vei avea parte de condiții ideale pentru a scăpa complet de frica de dentist și a elimina complet durerea din planul de tratament. Cu toate serviciile necesare într-un singur loc, la Implant Studio beneficiezi de promptitudine ridicată în realizarea lucrărilor protetice în așa fel încât să te bucuri în scurt timp de noul tău zâmbet.

Programează-te acum la Implant Studio pentru coroana ta de zirconiu!

Nu mai sta pe gânduri și fă un pas important spre restaurarea sănătății tale orale. Stabilește o programare acum, online sau telefonic, la Implant Studio și un membru al echipei îți va prelua imediat solicitarea. Prezintă-te la o consultație și haide să stabilim împreună un plan de tratament eficient și accesibil din punct de vedere financiar, precum și tipurile de coroane dentare pe care le vom folosi, care să te ajute să îți recapeți încrederea de a zâmbi.

Implant Studio Logo

Întrebări frecvente despre coroanele de zirconiu

Odată montată coroana și vindecată zona nici nu vei mai simți faptul că ai o lucrare protetică. Fiecare lucrare este realizată cu precizie maximă, după măsurători și execuții microscopice, tocmai pentru a-ți oferi garanția că se va comporta ca un dinte natural.

Montarea unei coroane de zirconiu nu îți impune restricții alimentare, ci doar va fi nevoie să ai puțin mai multă grijă la felul în care muști din alimentele foarte tari. Zirconiul este un material foarte durabil și rezistent, ceea ce înseamnă că se va menține în stare impecabilă chiar și mai mult de zece ani de la aplicare.

Riscurile ca o coroană din zirconiu montată să se fractureze sunt foarte mici. Totuși, dacă te confrunți cu o astfel de situație te invităm în cabinet pentru a stabili cauza problemei și a găsi soluție de refacere a coroanei dentare.

Către WhatsApp
1
Suntem aici dacă ai nevoie de ajutor!
Implant Studio
Bună ziua!
Bine aţi venit la Implant Studio!
Spuneți-ne cu ce vă putem ajuta și noi vă raspundem în cel mai scurt timp