Airflow Dentar

Importanța Airflow-ului Dentar pentru sănătatea zilnică a zâmbetului tău

Sănătatea zâmbetului tău este influențată de grija alocată zilnic dinților, dar și de cât de des te prezinți în cabinetul medicului stomatolog pentru o curățare în profunzime. Periajul zilnic este necesar, însă nu suficient pentru a îndepărta în totalitate depunerile de placă bacteriană, motiv pentru care ai nevoie măcar de două ori pe an de o igienizare completă, detartraj și Airflow, pentru a elimina totalitatea reziduurilor acumulate de-a lungul timpului.

Ce este Airflow?

Airflow este o tehnică modernă de curățare dentară care utilizează un jet puternic de bicarbonat, apă și aer pentru a îndepărta placa bacteriană și colorațiile de pe dinți, oferind o curățare profundă și eficientă. Această procedură este necesară pentru a menține sănătatea gingiilor și a dinților, dar și frumusețea acestora, fiind cea mai eficientă măsură de prevenție împotriva petelor și depunerilor inestetice care apar din cauza consumului frecvent de alimente și băuturi care pătează, cum ar fi cafeaua, sucurile, vinul roșu, condimentele pigmentate și nu numai. Cu alte cuvinte, air flow este o metodă de lustruire delicată a dinților cu ajutorul particulelor ușor abrazive de bicarbonat care îndepărtează depunerile și generează un efect instant de curățare, pentru a menține un zâmbet luminos și sănătos pentru cât mai mult timp.

Tehnologie

Cum funcționează Airflow?

Pentru rezultate optime, air flow-ul se folosește ca ultim pas în igienizarea profesională, după detartraj și periaj, în așa fel încât să îndepărteze orice urmă inestetică rămasă în urma procedurii. Pe dinții curați medicul stomatolog folosește un dispozitiv specific care generează un jet de apă îmbogățită cu particule fine de bicarbonat de sodiu și acid citric, la presiune ridicată, pentru a curăța în profunzime întreaga suprafață a dintelui, plus zonele greu accesibile de la nivelul gingiei, pentru a îndepărta și cele mai subtile depuneri de placă bacteriană, dar și petele inestetice vizibile, contribuind la recăpătarea sănătății dinților și gingiilor.

Avantaje

Beneficiile procedurii Airflow

Beneficiile profilactice ale procedurii Airflow

Air flow-ul este una dintre cele mai utilizate proceduri profilactice în cabinetele stomatologice deoarece determină numeroase beneficii pentru pacient, nu doare și ajută la ameliorarea diferitelor afecțiuni cauzate de depunerile severe de placă bacteriană.

Eficiența Airflow-ului în igienizarea dentară completă

Utilizat în combinație cu celelalte proceduri de igienizare dentară, airflow-ul curăță intensiv și zonele greu accesibile pentru aparatul cu ultrasunete folosit pentru detartraj, acționând blând și la nivelul gingiilor sensibilizate. Realizarea periodică a acestei proceduri poate ajuta la stoparea sângerărilor gingivale și la stimularea circulației corecte, susținând astfel sănătatea generală a danturii.

Îmbunătățirea esteticii dentare prin procedura Airflow

Din punct de vedere estetic, airflow-ul determină o îmbunătățire considerabilă a aspectului și nuanței dinților. Petele pigmentare sau demineralizările evidente sunt ameliorate în doar câteva minute, obținând imediat un aspect general mai alb și mai strălucitor. Este o metodă rapidă, nedureroasă și foarte eficientă care, efectuată cel puțin de două ori pe an, previne probleme dentare majore, cum ar fi cariile, retracția gingivală, sângerările sau slăbirea osului maxilar.
Dorești să obții zâmbetul ideal? Contactează-ne acum!
Implant Studio Team
Prețuri

Oferte de preț pentru airflow dentar

Implant Studio este locul în care găsești soluția ideală pentru dantura ta, indiferent de bugetul de care dispui. Încercăm să conturăm oferte financiare cât mai accesibile, fără a compromite calitatea sau durabilitatea lucrărilor.

Airflow

150 RON

Diferența dintre Airflow și detartrajul tradițional

Cele două proceduri stomatologice sunt complementare, ceea ce înseamnă că se recomandă utilizarea lor împreună pentru a obține rezultate cât mai bune. Detartrajul folosește vibrații ultrasonice la intensități diferite pentru a putea disloca depunerile de placă bacteriană de la baza dinților, în timp ce airflow-ul folosește un jet de apă cu bicarbonat de sodiu la presiune ridicată pentru a curăța în profunzime suprafața dinților și zonele greu accesibile și pentru a îndepărta petele inestetice. Datorită modalității blânde de distribuire a jetului, airflow-ul nu provoacă niciun fel de disconfort sau durere pacientului și asigură rezultate impresionante dacă este folosit constant cel puțin o dată la șase luni. În comparație cu modalitățile tradiționale de igienizare, airflow-ul curăță mai rapid și mai eficient, motiv pentru care vei petrece mai puțin timp în cabinet dacă optezi pentru o astfel de procedură. Pe lângă faptul că luptă împotriva colorațiilor produse de consumul de alimente și băuturi pigmenante, această tehnică susține remineralizarea naturală a dinților și netezește suprafața în așa fel încât bacteriile să nu se mai poată atașa de smalț, iar curățarea acasă să se poată realiza mai ușor și eficient, ceea ce înseamnă că problemele dentare vor întârzia să apară.

Durata

Cât timp durează o procedură Airflow?

Dacă pentru o igienizare completă este nevoie să petreci între 30 și 45 de minute în cabinet, în funcție de starea dinților tăi, independent, procedura de airflow durează până la 20 de minute. Poți avea grijă de sănătatea dinților tăi fără să fie nevoie să sacrifici prea mult timp din programul tău zilnic, ceea ce va face mai ușoară prezentarea ta la medic cel puțin de două ori pe an.

De ce să alegi Implant Studio pentru Airflow dentar?

Eficiența procedurilor medicale pe care le alegi depinde în mare măsură de modul în care sunt realizate și tehnologiile utilizate, motiv pentru care trebuie să optezi pentru o clinică stomatologică cu care rezonezi și în care ai încredere. La Implant Studio te așteptăm cu cele mai noi metode de igienizare profesională, aparatură de ultimă generație și personal bine pregătit, cu experiență, empatic și dedicat, care să te facă să te relaxezi și să uiți de orice emoție. Executată corect, procedura de Airflow nu generează disconfort și ai garanția faptului că vei avea parte de o experiență plăcută de fiecare dată când alegi să te reîntorci în cabinet.

Contact

Programează-te acum la Implant Studio pentru o ședință de Airflow dentar!

Dacă îți dorești o curățare în profunzime a dinților pentru a scăpa de petele sau discolorațiile cu care te confrunți ori vrei o nuanță mai deschisă a dinților, stabilește o programare online, completând formularul disponibil pe site. După transmiterea solicitării vei fi contactat în scurt timp pentru a stabili ziua și ora programării, dar și pentru a-ți fi oferite mai multe detalii despre modul în care se va desfășura programarea în așa fel încât să te prezinți în cabinet fără emoții.

    FAQ

    Întrebări frecvente despre Airflow dentar

    Nu doare și nu provoacă disconfort atât timp cât nu există leziuni deschise la nivelul smalțului. Procedura de airflow presupune îndepărtarea reziduurilor de pe suprafața dinților cu ajutorul unui jet de apă îmbogățit cu particule de bicarbonat de sodiu și acid citric, la o presiune ajustată în funcție de gradul de sensibilitate al dinților.

    Airflow-ul este o procedură sigură și recomandată pentru menținerea sănătății dinților și gingiilor. Datorită tehnologiilor moderne de funcționare, această tehnică este non-invazivă și nedureroasă, fiind potrivită atât pentru pacienții cu sensibilitate dentară, cât și pentru cei care poartă aparate ortodontice ori au implanturi dentare.

    La fel ca orice altă metodă de igienizare dentară, se recomandă să efectuezi un airflow o dată la șase luni pentru a evita depunerile masive de placă bacteriană și a avea garanția că petele pigmentare vor fi eliminate în totalitate