Endodonție

Tratamente endodontice

Orice tratament stomatologic trebuie să pornească de la o rădăcină a dintelui sănătoasă în așa fel încât să prevină orice durere sau disconfort ulterioare. Endodonția este ramura medicinei dentare care se ocupă de tratarea rădăcinilor și nervilor dentari prin tratamente de canal complexe. Cu alte cuvinte, medicul endodont este cel care te va ajuta să scapi de durerea dentară atunci când aceasta apare.

Image-3

Înțelegerea endodontiei și a beneficiilor acesteia

Endodonția este una dintre cele mai importante ramuri implicate în tratamentele dentare complexe deoarece fără un tratament de canal executat corect, durerea este iminentă și procedurile realizate ulterior pot fi periclitate dat fiind faptul că va fi necesară refacerea lucrărilor la scurt timp.

Image-15
Recomandări

Ce este endodonția și când este necesară?

Endodonția este parte importantă din tratamentele dentare complexe și presupune tratarea nervilor prin intervenții pe canal atunci când aceștia sunt afectați și provoacă durere. Medicul endodont va trebui să intervină în momentul în care pacientul se confruntă cu:
În momentul în care o carie se extinde foarte mult și trece de nivelul smalțului, începe să provoace din ce în ce mai multă durere cu cât este mai aproape de pulpa dentară. Tratamentul endodontic va opri procesul carios, va îndepărta țesutul afectat, va restaura canalul și ulterior dintele pentru ca acesta să își poată relua funcțiile de bază.
Ciobirea sau ruperea bruscă a unui dinte, indiferent de cauză, cauzează durere insuportabilă pacientului, dat fiind faptul că nervul rămâne descoperit sau poate fi atins. În reconstrucția dintelui va fi nevoie și de tratament mono sau pluriradicular, în funcție de caz, pentru a sigila canalele afectate și a preveni dezvoltarea altor probleme pe viitor.
Tratamentele endodontice sunt necesare și în cazul lucrărilor dentare, cum ar fi punțile dentare, coroanele sau chiar fațetele, pentru a putea pregăti dintele fără durere și a asigura longevitatea lucrărilor.
Dorești să obții zâmbetul ideal? Contactează-ne acum!
Implant Studio Team
Procedură

Procedurile noastre endodontice pas cu pas

Anestezie locală

Pentru ca tratamentul să se desfășoare fără disconfort, medicul va pregăti pacientul prin anestezie localizată. Fără anestezie, procedurile realizate în proximitatea pulpei dentare nu ar fi posibile.
Diga este un element de protecție realizat din latex, care are rolul de a izola dintele pentru a evita ca saliva să ajungă în apropierea canalelor dentare.
Pentru a putea ajunge la canalele afectate, medicul va trebui să șlefuiască dintele treptat, îndepărtând caria sau țesutul afectat.
Pentru a dezinfecta eficient zona și a îndepărta eficient orice urmă de țesut nesănătos sau bacterii, se aplică soluții antiseptice puternice.
Laserul este cel mai puternic sterilizator reușind să îndepărteze eficient până la 99, 99% din țesuturile infectate. După îndepărtarea nervului, laserul decontaminează canalele și curăță pereții acestora mai bine decât orice alt instrument mecanic clasic.
Pentru a sigila întreaga lucrare, se va realiza o obturație fină, printr-un material special care ține locul țesutului conjunctiv îndepărtat, iar, în final, se va reconstrui dintele cu ajutorul unei obturații sau a unei coroane dentare, în funcție de nivelul de afectare.
Image-5

De ce să alegi tratamentul endodontic la Implant Studio?

La Implant Studio îți propunem servicii specializate și tratamente personalizate în așa fel încât să te bucuri de o experiență cât mai plăcută și să scapi definitiv de durerea dentară.

Medici

Expertiza noastră în endodonție

Echipa noastră de medici specialiști deține pregătirea necesară pentru a soluționa cu succes și cele mai complexe cazuri, fără disconfort pentru pacient. DR. BRIAHNA SILVIU – Medic specialist protetică dentară

Dr. Briahna
Dr. Briahna Silviu
Medic specialist protetică dentară, absolvent UMF Carol Davila si co-fondator Implant Studio.
Specializare
Estetică dentară
Endodontie
Protetică dentară
Protetică pe implanturi
Doctor and patient
Tehnologie

Echipamentul de ultimă generație pentru tratament endodontic

Tratamentele endodontice realizate cu ajutorul laserului sunt foarte precise și au o rată de reușită de peste 99,99%, ceea ce înseamnă că dinții foarte afectați vor reuși să fie salvați mai ușor.
Prețuri

Care este prețul unui tratament endodontic?

Prețurile tratamentelor de canal variază de la un caz la altul, în funcție de complexitate și de numărul canalelor afectate. Pentru un calcul cât mai precis al costurilor tratamentelor tale, te invităm la o consultație la clinica noastră.
Pentru că problemele stomatologice pot apărea în cele mai nepotrivite situații, îți propunem opțiunea de plată în rate cu cardul pe o perioadă de până la 12 luni în așa fel încât să nu mai amâni vizita la stomatolog din motive financiare.
Image-Prices
Image-6
Recomandări

Importanța urmăririi unui post-tratament endodontic

După efectuarea tratamentelor de canal este important ca paciantul să fie informat cu privire la modul în care poate menține rezultatele obținute și cum poate preveni recidiva.
După tratament este posibil ca dintele să fie mai sensibil la atingere, senzație care va dispărea în următoarele zile. De asemenea, indicat este să urmărești cu exactitate indicațiile medicului, inclusiv referitor la medicația pe care trebuie să o administrezi perioada post-tratament pentru a evita eventuale infecții sau complicații.
Este indicat să eviți să mănânci sau să bei o oră după tratament, iar până la finalizarea lucrării, în cazul coroanelor dentare, este indicat să mesteci cât mai puțin pe dintele tratat pentru a evita fracturile.
De asemenea, înainte de definitivarea tratamentului, va fi necesară o radiografie a dintelui tratat pentru a putea observa cu exactitate dacă tratamentul a fost executat corect și dacă există anumite complicații care ar putea afecta obturarea definitivă a canalelor.
Contact

Solicită o programare la clinica stomatologică Implant Studio!

Dacă îți dorești o programare sau mai multe detalii pentru oricare dintre serviciile oferite, te invităm să completezi formularul

FAQ

Întrebări frecvente despre endodonție

Tratamentul endodontic este cea mai precisă și eficientă metodă de tratare a problemelor de canal. Totul începe cu un consult de specialitate, după care se stabilesc etapele de tratament, de la efectuarea anesteziei și poziționarea digii, la curățarea țesutului afectat și obturarea canalelor la nivel milimetric pentru a minimaliza riscul de recidivă, iar în final se reconstruiește dintele prin obturații sau coroane dentare.

Durata tratamentelor de canal variază în funcție de complexitatea leziunii carioase sau a fracturii, cât și de numărul de canale pe care se lucrează. Incluzând partea de pregătire, un tratament complex, realizat corect, poate dura între 30 și 180 de minute.

Igiena orală corectă este principala modalitate prin care poți ține tratamentele dentare complexe la distanță. Având o rutină de curățare completă și efectuând cu rigurozitate vizitele periodice la medicul stomatolog, se reduce considerabil riscul de a dezvolta carii serioase, ceea ce înseamnă că pulpa dentară nu va fi afectată.

Testimoniale

Ce spun pacienții despre serviciile noastre stomatologice

Mihaela Frangulea
Mihaela Frangulea
Recomand Implant Studio. Am ajuns la Dr Silviu pentru o problema la implant și s-a rezolvat imediat. Fără dureri si super profesionalism!
Ioana Pri.
Ioana Pri.
Implant Studio provided an exceptional dental experience. The staff is particularly kind and with great care towards the patient. The clinic has a modern technology, the cleanliness is exemplary, the procedures are carried out gently and professionally. Congratulations, keep up the excellent work you do!
Catalina Stoica
Catalina Stoica
Ce privilegiu sa fiu tratata la superlativ. Sa descopar atata profesionalism, minutiozitate, rigurozitate, empatie si... totul orientat catre pacient..., perfectiune, arta... in persoana medicilor! Ce e si mai uimitor este ca ti se demonteaza orice mit legat de durerea si frica de stomatolog, incredibil!
Andreea Farcas
Andreea Farcas
O clinica foarte profesionala, am facut tratament de canal la dl. doctor Briahna Silviu si totul a decurs foarte bine. Dl. doctor are foarte multa rabdare, explica totul foarte bine pe intelesul oricui si are o mana foarte usoara, nu am simtit nimic nici la anestezie, iar eu am frica de dentist de mica. Recomand!
Elena Tanase
Elena Tanase
Oameni minunați și profesioniști! Comunicativi și transparenți. Recomand cu toată încrederea.
Raluca Potlog
Raluca Potlog
O echipa de doctori minunata! Mi-a plăcut faptul că mi s-au oferit mai multe variante pentru tratament,am putut astfel sa pun toate întrebările care mă puteau lămuri pentru a lua cea mai buna decizie referitoare la un plan de tratament care sa îmi asigure o lucrare sigură și funcțională pe un termen cat mai lung. Personal empatic și dedicat,atent la nevoile pacienților. Recomand cu toată încrederea !
Alexandru Agarici
Alexandru Agarici
Recomand! Asta vine din partea unui fricos de dentiști 😁 Nicio durere, multă empatie și profesionalism.
Anca Duta
Anca Duta
Atmosfera relaxanta,oameni calzi si medici profesionisti!