Aparate dentare - Ortodonție

De ce este necesar aparatul dentar?

Dinții strâmbi sau înghesuiți nu sunt doar o problemă de estetică, ci de cele mai multe ori au și consecințe funcționale. Masticația dificilă și durerile articulare sunt printre cele mai frecvente complicații datorate dinților aflați în malpoziție, dar care se pot corecta prin intermediul ortodonției moderne. 

aparat dentar ortodontic safir

Ce este Ortodonția?

Ortodonția este specializarea stomatologiei ce se ocupă cu tratamentul anumitor probleme dentare și ale oaselor faciale utilizând aparatele dentare, rezultatul tratamentului ortodontic fiind îndreptarea dinților și corectarea raporturilor dintre aceștia sau dintre oasele faciale.

Tratamentul ortodontic este realizat exclusiv de către un medic specialist în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială, de la consultație și până în momentul îndepărtării aparatului dentar.

Ce este aparatul dentar?

Aparatul dentar reprezintă sistemul prin care medicul ortodont aplică mici forțe dirijate pe dinții ce necesită îndreptare pentru a corecta problemele estetice și funcționale. 

Aparatele dentare sunt de mai multe tipuri, acestea utilizându-se în funcție de afecțiunea prezentă și de rezultatele dorite.

Tipuri de aparate dentare

Aparat dentar DAMON autoligaturant (metalic)

Damon Q2 aparat autoligaturant metalic fix

Aparatul dentar autoligaturant DAMON oferă posibilitatea unui tratament mai rapid cu controale mai rare și rezultate predictibile chiar și în cazurile dificile.

Aparat dentar DAMON Clear
(safir)

Damon Clear aparat autoligaturant safir fix

Aparatul dentar DAMON Clear vine cu aceleași avantaje cu ale variantei DAMON metalic, însă pe deasupra oferă pacienților o soluție estetică. 

Aparat dentar fix
metalic

aparat dentar metalic fix

Aparatul dentar metalic este indicat în toate cazurile de anomalii și vine cu avantajul unui cost accesibil.

Aparat dentar fix
estetic (safir)

aparat dentar estetic safir fix

Aparatul dentar cu brackeți din safir este alegerea optimă pentru pacienții care își doresc un aparat dentar estetic. 

Aparat dentar invizibil
Incognito

Aparatul Incognito este un aparat complet invizibil, deoarece brackeții (realizați din aur) sunt lipiți pe fața interioară a dinților (fața linguală).

Aparat dentar invizibil
Invisalign

invisalign

Aparatul Invisalign constă în realizarea mai multor “aligners” personalizați pentru fiecare caz, ce se detașează de pe dinți, fiind asemănători unor gutiere. Invisalign este un tratament ortodontic confortabil, igienic și estetic.

Aparat dentar - plată în rate

Pentru că uneori problemele pot să apară în momente nepotrivite, la clinica Implant Studio aveți la dispoziție un sistem flexibil de plată și puteți opta pentru plata tratamentelor în rate, astfel încât să nu mai fie nevoie să amânați tratamentele stomatologice.

Pentru mai multe detalii despre cum puteți beneficia de aparat dentar (ortodontic) în rate, vă invităm să accesați link-ul de mai jos.