Aparate dentare - Ortodonție

Obţineţi un plan de tratament personalizat de la medici specialişti şi spuneţi bun-venit noului zâmbet

echipa-implant-studio

De ce este necesar aparatul dentar?

Dinții strâmbi sau înghesuiți nu sunt doar o problemă de estetică, ci de cele mai multe ori au și consecințe funcționale. Masticația dificilă și durerile articulare sunt printre cele mai frecvente complicații datorate dinților aflați în malpoziție, dar acestea se pot corecta prin intermediul aparatelor dentare (ortodontice) moderne, de cele mai multe ori cu minimum de disconfort pentru pacient. 

aparat dentar estetic safir fix

De ce să optez pentru tratament ortodontic

Multe persoane se prezintă cu dinții malpoziționați sau înghesuiți, aceștia pot fi foarte înclinați într-o anumită direcție afectând semnificativ fizionomia și estetica dentară și facială, dar de asemenea și ocluzia dentară (mușcătura) este incorectă și igiena orală fiind mai dificilă, aspecte care pot duce la sentimentul de rușine de a zâmbi, lipsa increderii de sine uneori chiar și depresie.

Tratamentul cu aparat dentar este realizat exclusiv de către un medic specialist în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială, de la consultație și până în momentul îndepărtării aparatului dentar.

ortodontie aparat ortodontic metalic

Ce este tratamentul ortodontic?

Este tratamentul prin care putem alinia dinții si oasele maxilare, iar prin modificarea poziției lor reușind să îmbunătățim estetica dentară și facială, dar mai ales să creștem funcționalitatea mușcăturii și sănătatea articulației temporo-mandibulare pe termen lung. Toate acestea într-un mod conservator, prin imprimarea unor forțe de intensitate mică asupra dinților.

ortodontie aparat ortodontic

Ce este aparatul dentar?

Aparatul dentar, denumit și aparat ortodontic, reprezintă sistemul prin care medicul ortodont aplică mici forțe controlate, pe dinții ce necesită îndreptare, pentru a corecta problemele estetice și funcționale. 

Aparatele dentare sunt de mai multe tipuri, acestea utilizându-se în funcție de afecțiunea prezentă și de rezultatele dorite.

Există două tipuri principale de aparate dentare: fixe și mobile.

  • Aparatul mobil se utilizează cel mai frecvent pentru a crea spațiu pentru viitorii dinți definitivi care urmează să erupă, de obicei prin ghidarea dezvoltării osoase, în special în cazul arcadelor dentare înguste. Aparatul mobil de obicei precede tratamentul ortodontic prin aparat fix, și se utilizează la copii, în perioada dentiției de lapte sau mixte.
  • Aparatul fix este cel mai utilizat aparat ortodontic în ziua de azi, una dintre principalele calități ale acestuia fiind precizia sa ridicată.
    Pacientul purtător de aparat poate efectua masticația și igiena orală în mod normal, dar va trebui să evite anumite alimente dure care ar putea duce de exemplu la dezlipirea unuia dintre Brackeți. În această categorie se încadrează și aparatele ortodontice autoligaturante, cum sunt DAMON și DAMON Clear.

Tipuri de aparate dentare Fixe

Aparat dentar DAMON autoligaturant (metalic)

Damon Q2 aparat autoligaturant metalic fix

Aparatul ortodontic autoligaturant DAMON oferă posibilitatea unui tratament mai rapid cu controale mai rare și rezultate predictibile chiar și în cazurile dificile. 

Aparat dentar DAMON Clear
(safir)

Damon Clear aparat autoligaturant safir fix

Aparatul dentar DAMON Clear prezintă aceleași avantaje şi caracteristici cu aparatul DAMON metalic, însă pe deasupra oferă pacienților o soluție estetică. 

Aparat dentar fix
metalic

aparat dentar metalic fix

Aparatul dentar metalic este indicat în toate cazurile de anomalii și vine cu avantajul unui cost accesibil.

Aparat dentar fix
estetic (safir)

aparat dentar estetic safir fix

Aparatul dentar cu brackeți din safir este alegerea optimă pentru pacienții care își doresc un aparat dentar estetic. 

Aparat dentar invizibil
Incognito

Aparatul Incognito este un aparat complet invizibil, deoarece brackeții (realizați din aur) sunt lipiți pe fața interioară a dinților (fața linguală).

Aparat dentar invizibil
Invisalign

invisalign

Aparatul Invisalign constă în realizarea mai multor „aligners” personalizați pentru fiecare caz, ce se detașează de pe dinți, fiind asemănători unor gutiere. Invisalign este un tratament ortodontic confortabil, igienic și estetic.

ortodontie aparat ortodontic metalic

Aparat dentar în rate

Pentru că uneori problemele pot să apară în momente nepotrivite, la clinica Implant Studio aveți la dispoziție un sistem flexibil de plată și puteți opta pentru plata tratamentelor în rate, astfel încât sa nu mai fie nevoie să amânați tratamentele stomatologice.

Tratamentul ortodontic cu aparat fix începând de la doar 209 lei/lună per arcadă.

Pentru mai multe detalii despre cum puteți beneficia de aparat dentar ortodontic în rate, vă invităm să accesați link-ul de mai jos.

Vă doriți să scăpați de dinții strâmbi sau înghesuiți?

Completaţi formularul şi noi vă contactăm în cel mai scurt timp.

Puteți face programare și telefonic sau prin WhatsApp la numărul 0755.900.009

Implant Studio Logo
Către WhatsApp
1
Suntem aici dacă ai nevoie de ajutor!
Implant Studio
Bună ziua!
Bine aţi venit la Implant Studio!
Spuneți-ne cu ce vă putem ajuta și noi vă raspundem în cel mai scurt timp