Implant dentar premium București

Dinți Implant într-o zi

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar reprezintă metoda de elecție pentru înlocuirea unui dinte compromis, dar doar atunci când nu mai este nicio altă posibilitate de tratament conservator.

Implantul dentar este asemănător unui șurub care se inseră intraosos în locul unui dinte ce a fost pierdut.

Implantul îţi permite să mănânci cu încredere, să zâmbesti şi să râzi fără griji, şi să îţi reiei viaţa socială într-un timp scurt. Lucrările pe implant sunt fixe, nu se mișcă și nu trebuiesc date jos pentru a fi curățate.

Deoarece ne dorim ca rezultatele obținute să fie mereu la superlativ, în clinica Implant Studio, utilizăm doar implanturi de cea mai bună calitate de la firme consacrate în domeniu (Straumann – Elveția, Bredent – Germania), astfel încât rezultatele obținute să fie mereu la superlativ.

De ce să alegi un implant dentar?

Implanturi dentare Premium și Ultra-Premium

Gama de implanturi utilizată pentru reabilitările prin implanturi dentare în cadrul clinicii Implant Studio începe de la premium:

 • implant dentar STRAUMANN ROXOLID® SLActive®, (Elveția)
 • implant dentar STRAUMANN® PURE Ceramic Implant (Elveția)
 • implant BREDENT® SKY Implant System (Germania)
 • implant BREDENT® White SKY Zirconia Implant (Germania)

Pentru o listă completă cu prețurile implanturilor puteți consulta și pagina Preț implant dentar.

interventie chirurgicala implant dentar

Cum se face un implant dentar?

Inserarea unui implant dentar constă în 4 etape:

1. Consultaţia iniţială

Echipa de medici, formată din medicul chirurg ce se va ocupa de inserarea implantului, și medicul protetician, ce va realiza lucrarea protetică pe implant, vă va examina și va realiza toate investigațiile clinice și imagistice pentru a se asigura de reușita pe termen lung a tratamentului.

2. Intervenția chirurgicală pentru inserarea implantului

Atunci când este cazul, în cadrul acestei etape se vor realiza concomitent și alte intervenții chirurgicale (extracția dinților compromiși, chirurgie parodontală, adiții și augmentări osoase), beneficiul pentru pacient fiind rezolvarea tuturor problemelor chirurgicale într-o singură ședință.

3. Perioada de așteptare

După intervenția chirurgicală urmează perioada de osteointegrare a implantului, în care organismul va crea un țesut osos nou în jurul implantului, perioadă ce durează între 4 săptămâni (implantul Straumann SLActive) și 6 luni de zile (cazuri complexe).

În această perioadă este posibil, în funcție de particularitățile cazului, ca pacientul să beneficieze de o lucrare provizorie, care să îl ajute să își reia activitățile sociale imediat după inserarea implantului.

4. Coroana definitivă pe implant

Ultima etapa din reabilitarea pe implanturi o reprezintă realizarea unei coroane definitive sau a unei lucrări protetice extinse pe mai multe implanturi, realizată din materiale estetice (ceramică sau zirconiu).

Implantul dentar Straumann BLX este rezultatul a peste 35 de ani de cercetare și vine cu multiple avantaje pentru pacient:

 • suprafața SLActive® scurtează timpul tratamentului de la 6-8 săptămâni la doar 4 săptămâni
 • este un implant potrivit tuturor condițiilor osoase și cu rezultate foarte bune la pacienții cu un teren nefavorabil (probleme de sănătate)
 •  ROXOLID® este un material inovator mai rezistent decât titanul și cu o capacitate de osteointegrare superioară  
Implant Bredent Blue SKY

Cu peste 1.500.000 de implanturi utilizate la nivel global de la compania germană Bredent, familia de implanturi blueSKY și-a dovedit de-a lungul anilor calitățile ce îl fac potrivit pentru toate cazurile, de la înlocuirea unui dinte pierdut, până la cazurile complexe (vezi și Dinți într-o zi).

 • este potrivit pentru încărcare imediată
 • certificat de către CleanImplant Foundation drept un implant cu o suprafață fără reziduuri și complet curată
 • suprafață tip Osseo Connect care favorizează integrarea osoasă și stabilitatea implantului în timp

Dacă doriți să aflați mai multe despre implantul dentar și când este indicat acesta vă invităm să citiți și articolul: Când este indicat implantul dentar? 

Dacă sunteți programat pentru o intervenție chirurgicală sau doriți să aflați ce indicații urmează după procedura de inserare a unui implant dentar, am pregătit pentru dumneavoastră articolul: Cum să te pregătești pentru o intervenție de chirurgie orală (extracție dentară, implant dentar)

Recomandări după implant

După o intervenție chirurgicală pacientul va trebui să respecte câteva indicații astfel încât să evite apariția unor complicații:

 • Să respecte tratamentul prescris de medic (antibiotic, analgezice, antiinflamatoare) în funcție de situație
 • Să consume alimente moi, la temperatura camerei
 • Să respecte igiena dentară, în primele zile cu blândețe în zona intervenției chirurgicale
 • Să nu consume bături acidulate, alcool și să nu fumeze