Air Flow Dentar: Ce este și când este indicat

airflow dentar

Ce este Air Flow Dentar?

Dinți sănătoși = dinți frumoși 

Pentru a păstra sănătatea dinților și a gingiilor, pe lângă igiena riguroasă zilnică pe care pacientul trebuie să o realizeze (periaj, ață dentară, irigator oral), sunt indicate controalele periodice la 6 luni la medicul stomatolog și igienizarea profesională.

Igienizarea profesională constă în îndepărtarea plăcii bacteriene și tartrului de pe dinți (factori cheie în apariția gingivitei și mai apoi a bolii parodontale – parodontoza) prin realizarea detartrajului, unui periaj profesional și a Airflow-ului dentar. 

Astăzi vorbim despre Airflow, o procedură terapeutică realizată cu ajutorul unui aparat care generează un jet puternic de apă, aer și particule fine de bicarbonat de sodiu. 

Airflow-ul vine în completarea detartrajului ultrasonic și a periajului profesional prin îndepărtarea petelor și depozitelor de tartru chiar și din cele mai greu accesibile zone, unde instrumentele convenționale nu reușesc sa ajungă. 

Când este recomandat Airflow-ul?

Igienizări periodice

După realizarea detartrajului ultrasonic, airflow-ul vine în completarea acestuia și reușește să îndepărteze chiar și cele mai fine colorații și depozite de tartru. Un  alt efect benefic constă în biostimularea gingiei cu efecte benefice în vindecarea acesteia.

Ortodonție 

Înainte de aplicarea aparatelor ortodontice fixe, este important ca dinții să fie perfect curați. Pentru a obține o adeziune puternică a brackeți-lor la suprafața acestora se realizează un periaj profesional și airflow-ul dentar. 

În cursul tratamentului ortodontic, pentru a menține o bună igienă a dinților și a elementelor ce constituie aparatul ortodontic.

Protetică dentară

Înainte de cimentarea definitivă a unor lucrări protetice (fațete, coroane, punți dentare), pentru a asigura decontaminarea bonturilor dentare și adeziunea optimă a lucrărilor cu obținerea unei rezistențe îndelungate a acestora.

Implanturi dentare

Igienizarea implanturilor dentare și a lucrărilor pe implanturi se poate face în siguranță cu airflow-ul. 

Igienizarea cu airflow nu afectează suprafața implanturilor, are efect biostimulator asupra gingiei din jurul implanturilor și reușește să pătrundă chiar și în cele mai greu accesibile zone de sub punțile dentare pe implanturi (tip All On 4, All On 6, Fast and Fixed). 

Albire dentară

Înainte de tratamentul de albire dentară, se indică realizarea unei igienizări profesionale, astfel încât dinții să fie perfect curați înainte de aplicarea substanței de albire.

Beneficii airflow

Preț Airflow dentar

Pentru a preveni apariția problemelor dentare și gingivale, cel mai avantajos este să optați pentru un pachet complet de igienizare dentară profesională. 

În cadrul clinicii noastre vă oferim un pachet avantajos de igienizare dentară profesională, ce include detartraj ultrasonic, periaj profesional, airflow dentar și fluorizare dentară. 

Vă invităm să consultați lista de prețuri pentru airflow dentar