Fațete și protetică dentară

albire dentara profesionala

Sunteți în căutarea unui zâmbet estetic și mai alb? Fațetele dentare pot fi alegerea perfectă pentru dumneavoastră!

 Vă invităm să descoperiți o gamă completă de tratamente protetice, începând de la fațete integral ceramice, coroane integral ceramice sau din zirconiu, și până la lucrări complexe pe implanturi (tip All On X). 

  • Fațete dentare
  • Coroane și lucrări din ceramică sau zirconiu
  • Incrustații
  • Coroane și lucrări pe implant din ceramica sau zirconiu

Coroane și lucrări protetice din zirconiu

În varianta clasică, o coroană este cunoscută drept o îmbrăcăminte pentru dinte, realizată cel mai frecvent din porțelan pe un suport metalic. 

Varianta modernă pe care o folosim constă în înlocuirea metalului cu zirconiu, care este un material alb, cu proprietăți optice asemănătoare dintelui natural. 

Avantaje Zirconiu

  • Estetică superioară lucrărilor cu metal
  • Prezintă o rezistență crescută, cazurile de fractură sunt rare
  • Este un material biocompatibil și bioinert, nu irită țesuturile și nu provoacă alergii
  • Retragerea gingiei în timp nu creează probleme estetice cum este cazul lucrărilor de ceramică pe metal, unde se expune marginea metalică a lucrării

Fațete și coroane integral ceramice 

Lucrările integral ceramice reprezintă alegerea optimă atunci când estetica este pe primul loc. Ceramica, prin proprietățile sale optice, are o estetică superioară zirconiului, însă vine cu o rezistență mai redusă, ceea ce nu o face potrivită pentru lucrările extinse (punți de mai mult de 3 dinți). 

Proprietățile ceramicii ne permit sa obținem lucrări ce imită perfect aspectul natural, uneori fiind dificil chiar și pentru medicii stomatologi să își dea seama care dinte este natural și care are restaurări protetice.

Protocol de lucru complet digital

Realizarea unei coroane sau a unei lucrări protetice în varianta clasică include un pas necesar dar neplăcut, anume amprentarea dinților pacientului, utilizând un material asemănător cu o plastilina ce se întărește.

Am eliminat acest inconvenient prin utilizarea scanner-ului intraoral, care face această etapă mult mai ușoară pentru pacient. 

Lucrările protetice sunt proiectate într-un program de design pe calculator, iar apoi un alt echipament realizează frezarea acestora conform instrucțiunilor din program (sistemul CAD/CAM).