Cum să te pregătești pentru o intervenție de chirurgie orală (extracție dentară, implant dentar)

extractie dentara

În primul rând, cel mai important este să respectați indicațiile date de către medicul chirurg. Dar, în mod general, sunt anumite aspecte pe care este bine să le stiți înainte:

 • Puteți începe prin a vă asigura că vă veți simți confortabil în următoarele 2 zile după intervenție. Aceasta ar include ca acasă totul să fie în ordine, treburile pe care trebuia să le realizați sunt finalizate și că programul dvs. este cât mai liber, pentru a reduce stresul și efortul fizic în exces.
 • Schimbați așternuturile și pregătiți patul astfel încât să puteți sta într-o poziție mai oblică dacă este nevoie.
 • Dacă se va realiza anestezie loco-regională, este indicat să mâncați înainte de intervenția chirurgicală.
 • Dacă se va realiza anestezie generală, pacientul nu trebuie să mănânce 8-10 ore înaintea intervenției.
 • Igiena orală trebuie realizată cât mai minuțios posibil, pentru a reduce la minimul posibil numărul de bacterii din cavitatea orală, astfel se reduce și riscul de infecție postoperatorie.
 • Dacă sunteți sub tratament cu medicamente prescrise de către un alt medic de o altă speciliatate pentru o altă problemă de sănătate, aceste medicamente nu vor fi întrerupte decât în cazul în care chirurgul în colaborare cu medicul curant vor stabili acest lucru.
 • Sunt unele medicamente care contraindică realizarea oricărei intervenții chirurgicale!
 • În anumite situații chirurgul vă trimite să realizați un set de analize înainte de intervenție.
 • Pacientul trebuie să fie sincer cu medicul și să îi spună toate problemele de sănătate și tratamentele pe care le urmează. Acestea sunt informații necesare medicului, pentru a preveni accidentele și complicațiile intraoperatorii, și în cazul unei urgențe medicale, să știm cum să vă acordăm tratamentul de urgență. De asemenea, ne ajută să stabilim indicația chirurgicală și alegerea aneszezicului.
 • Unele afecțiuni generale necesită o pregătire în prealabil a pacientului pentru intervenția chirurgicală care urmează, precum și o colaborare multidisciplinară cu medicul generalist specialist în vederea modificării sau ajustării medicației actuale.
 • Să vă prezentați cât mai calm și liniștit, indiferent de intervenția pentru care sunteți programat, deoarece toate intervențiile se realizează sub anestezie, sunt nedureroase, singurul lucru pe care il puteți simți fiind o stare de disconfort dată de presiunea sau vibrația în zona intervenției, îndepărtarea obrazului pentru vizibilitate etc.

Intervenții chirurgie orală

 Pentru a afla mai multe detalii despre intervențiile chirurgicale pe care le practicăm în clinica noastră sau dacă aveți nevoie de un implant dentar, vă invităm să consultați și următoarele pagini: